Gepofte zoete aardappel

23 april 2014

Gepofte zoete aardappel

Och jemig, wat lekker. Dit vind ik nou echt een smikkelmaal.

Zoete aardappels zijn echt een feestje om te eten. Ze zijn kleurrijk, heel zacht en lekker zoet. Wist je dat ze ook nog eens super gezond zijn? Ze bevatten erg veel vitamine A en C, en ze hebben maar liefst 1,5x meer antioxidanten dan blauwe bessen. En wist je dat de zoete aardappel geen echte aardappel is? Ze maken deel uit van de windefamilie, dit zijn zetmeel houdende knollen, ook wel bataten genoemd. De zoete aardappel bevat in vergelijking met de gewone pieper erg weinig koolhydraten maar juist veel vezels. Een echte superfood dus!

Maar ag, ik vind hem vooral erg lekker. Vooral wanneer ie gepoft is in de oven. Bij dit recept pof je de aardappel niet alleen, je vult hem na het poffen ook nog eens en bakt hem dan nog even na in de oven. De kaas gaat zo lekker smelten en de aardappel wordt krokanter aan de buitenkant terwijl de binnenkant zijdezacht is. Ik vind het makkelijker (en sneller) om de aardappels niet alleen in de oven te poffen, maar alvast even voor te poffen in de magnetron. Scheelt een hoop tijd! Eet deze aardappel bijvoorbeeld met kipfilet gevuld met broccoli.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 zoete aardappels

handjevol mais

1 bosui, in ringetjes

1,5 plakje kaas

 

Zo maak je het:

Boen de aardappels goed schoon en zorg dat ze helemaal droog zijn. Leg ze dan in een magnetronschaal en prik ze rondom in met een vork. Dek de schaal af en leg de aardappels 8 minuten in de magnetron.

Verwarm daarna de oven voor op 200 °C. Leg de aardappels in aluminiumfolie en vouw dit dicht. Let hierbij op dat je niet aan de ene kant een hele dik laag hebt en aan de andere kant maar 1 laagje, zo worden je aardappel niet egaal gaar. Zorg dat het alu folie aan alle kanten ongeveer even dik is. Leg de aardappels dan 20 minuten in de oven.

Haal de aardappels eruit en snijd de bovenkant in. Maak de binnenkant een beetje los en meng hier de mais en de bosui doorheen. Scheur de kaas in stukjes en leg het tussen het mengsel. Maal er ruim zout en peper over en zet 10 minuten terug in de oven. De aardappels zijn goed als de kaas mooi gesmolten is. Heerlijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Henriette 26 april 2014 at 17:29

    Hoi Sab, ik ga hem zeker proberen! XxX mama

  • Geef een reactie