Geroosterde gekleurde wortels

12 april 2014

Gekleurde wortels

Een mooi bijgerecht, perfect voor het voorjaar. Ook leuk bij het Paasdiner!

Oranje wortels eet je vast regelmatig. Zeker in het voorjaar, want het is een echte voorjaarsgroente. Toen ik pas bij de Sligro was zag ik echter gele en paarse wortels liggen. Wat een plaatjes! Zeker als ze zo uit de oven komen, dan krijg je er toch gelijk zin in? Als je deze wortels niet kunt krijgen (ik zag ze ook bij de Jumbo liggen!) dan kan je ze natuurlijk vervangen voor de oranje. De smaken van de wortels verschillen wel iets.

Wist je dat wortels van oorsprong helemaal niet oranje waren? De wortel was eerst paars, rood, wit en geel. Pas in de 17e eeuw kreeg deze peen zijn oranje kleurtje, met dank aan de Nederlandse boeren. Ze zeggen dat er voor deze kleur gekozen is, als eerbetoon aan Willem van Oranje!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 paarse wortels, geschild

2 gele wortels, geschild

2 takjes rozemarijn

paar takjes tijm

olijfolie

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels doormidden en in stukjes van ongeveer 4 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kruiden over de bakplaat en bestrooi met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Schuif 35 minuten in de oven.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie