Geroosterde groene asperges met Parmezaan

3 juni 2015

Geroosterde groene asperges

Laten we vooral ook de groene asperge niet vergeten!

Het is juni. Heel Nederland is in de ban van de witte asperge. Logisch ook, dit witte goud is maar beperkt verkrijgbaar en ontzettend lekker. Maar wist je dat de groene asperge ook super lekker is? In het voorjaar kom je ze weer volop tegen, Fabian en ik eten ze heel graag.

De groene asperge heeft een hele andere smaak dan zijn witte broertje. De smaak is iets bitterder, maar zeker niet minder lekker. Makkelijk aan de groene asperge is dat je deze niet hoeft te schillen, de schilletjes zijn zo dun dat je deze gewoon kunt eten. Wel moet je even het houtige uiteinde wegsnijden, dit is niet zo lekker namelijk.

Groene asperges lenen zich voor tal van gerechten: door de pasta, op een (bladerdeeg) pizza, en zelfs rauw in dunne plakjes door een salade. Zelf vind ik het echt heel erg lekker om ze te roosteren. Ik plaatste al eerder een recept waarin ik ze in Parmaham gewikkeld en geroosterd had, dit keer heb ik ze geroosterd met Parmezaanse kaas. De kaas geeft een iets zoutige smaak aan de asperge. De tomaatjes die ik mee geroosterd had geven een lekkere fris zoete noot.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

500 gr groene asperges

2 handjes geraspte Parmezaanse kaas

citroenolijfolie

2 trosjes cherry tomaatjes

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het houterige uiteinde van de asperges en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de asperges met wat citroenolijfolie en bestrooi met de kaas en peper en zout. Hussel even goed door elkaar. Leg de tomaatjes op de asperges (geef ze ook een druppeltje olie) en schuif de bakplaat in de oven. Na ongeveer 15 à 20 minuten zijn je asperges klaar.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie