Geroosterde paarse spruitjes met Parmezaan en balsamico

17 december 2014

Rode spruitjes

Wat een mooie en lekkere spruitjes.

Yes, wij hebben sinds vorige week een Lidl in Nijkerk. Wat is dat fijn zeg! Ze hadden echt veel meer dan ik had gedacht. Vooral in groenten en fruit hadden ze erg veel keus: ik zag aardperen, gekleurde tomaatjes en inderdaad, paarse spruitjes. Nou, die heb ik in Nijkerk nog nooit gezien! Dus uiteraard hebben we een zakje meegenomen.

Ik vind niet dat de smaak erg veel verschilt van de gewone groene spruit. Wel zijn ze een stuk mooier om te zien. Ik vind dat deze spruitjes dan ook niet misstaan bij het Kerstdiner. En naast dat dit een mooi gerecht is, is het ook nog eens erg lekker.

Ik houd zelf van spruitjes die nog echt een bite hebben. Heb je ze liever iets zachter en gaarder, verlaag dan de temperatuur van de oven naar 180 °C en rooster ze totdat je ze gaar genoeg vindt.

Voor dit gerecht gebruikte ik balsamicoazijn, maar ook balsamicostroop. Heb je geen azijn dan is niet zo erg, je kan dan ook de stroop gebruiken. Andersom raad ik niet aan, dan wordt het te nat en te zuur.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

400 gr (paarse) spruitjes, schoongemaakt en doormidden

2 el balsamicoazijn

stuk Parmezaanse kaas, geraspt (ongeveer 2 handjes)

beetje balsamicostroop

olijfolie

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de spruitjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Voeg de balsamicoazijn toe en breng het op smaak met peper en zout. Bestrooi met 3/4 van de Parmezaan en hussel alles goed door. Rooster het gerecht in een minuut of 20 beetgaar.

Besprenkel de spruitjes met nog wat balsamicostroop en bestrooi met de rest van de Parmezaan.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Inostrate 30 november 2017 at 20:13

    Leuke recepten met prachtige foto’s! Groet van collegablogger!

  • Geef een reactie