Dadels met zuurkool en spek

4 maart 2014

Gevulde dadels

Ik denk niet dat er een hapje is waar ik zo veel goede reacties op krijg als op deze dadels. En weet je, dat vind ik helemaal niet gek, want het is echt té lekker!

Zoals jullie misschien wel van mij weten heb ik gestudeerd aan de Hoge Hotelschool. Het eerste jaar heb ik gevolgd in Leeuwarden, waar praktijklessen een belangrijk onderdeel van het eerste jaar waren. Wekenlang liepen we in de keuken te zwoegen voor zo veel mogelijk punten. Ik heb daar aardig wat gerechten e.d. gemaakt, maar wat precies weet ik niet meer. Behalve deze dadels, zo makkelijk dat ik het niet eens kon vergeten. Echt, dit is té makkelijk en té lekker. 2 per persoon is eigenlijk niet genoeg! Probeer wel grote dadels te kopen, deze zijn mooier, vleziger en makkelijker te vullen. Albert Heijn heeft doosjes met 12 grote dadels, maar wie weet heb je wel een Turkse winkel in de buurt met nog mooiere dadels.

* Dit recept wordt ontzettend vaak bekeken. Leuk, want het is een van mijn favoriete receptjes en ik maak het graag. De foto die er eerst bijstond was alleen niet erg appetijtelijk haha, lekker donker en niet erg smakelijk. Daarom staat er per december 2015 een nieuwe foto bij. Ik laat de inhoud hetzelfde want ag, dit was een van mijn eerste berichtjes en dat is toch zonde om helemaal weg te gooien 😉

 

Dit heb je nodig voor 10 dadels:

10 grote dadels

ongeveer 3 el zuurkool

5 plakken ontbijtspek, doormidden gesneden

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de dadel aan een kant in en verwijder de pit. Vul met een klein beetje zuurkool en rol een plakje spek om de dadel. Schuif ongeveer 15 minuten in de oven of totdat je spek lekker knapperig is.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply rob west 15 januari 2016 at 12:09

  Hoi Sabine,

  Leuk deze site, ik vond hem door te zoeken naar de combinatie van dadels en zuurkool.
  Ga jouw recept een keertje proberen, bij het zoeken naar de combi had ik iets in mijn hoofd als:

  Zuurkoolstamppotje (veel kool, weinig aardappel) met uitgebakken spekjes erin.
  Zeer kort gebakken en dus net gare bio kipfilet en een sausje van beetje kippenbouillon, room en gepureerde erg zachte dadel.

  Jouw site ondersteunt dit idee in de basis, ga ik dus proberen.

  Kookse, Rob

 • Reply Sabine 17 januari 2016 at 09:53

  Hoi Rob,

  Dank voor je leuke reactie. De smaken die je noemt klinken super bij elkaar, ik ben erg benieuwd hoe het wordt!

  Groeten,
  Sabine

 • Reply Geertje 11 april 2016 at 06:00

  Hallo Sabine,
  Leuk recept….zou je het ook in de koekenpan kunnen bereiden?

  • Reply Sabine 11 april 2016 at 08:38

   Hoi Geertje,

   Ik heb het nog nooit geprobeerd maar denk wel dat het kan. Neem er dan wel de tijd voor en bak op laag vuur, anders is je spek al knapperig en de dadel nog hard. Succes!

   Groeten,
   Sabine

 • Reply Afkemarij 3 september 2016 at 15:41

  Hoi Sabine,
  Ik heb je recept gemaakt en nog iets toegevoegd. In de added, waar de stuur kook zit heb Ik wat honing gedaan. Erg lekker!

 • Reply Trijntje 12 mei 2017 at 08:17

  Hoi Sabine,eet je dit warm of kan het koud?

  • Reply Sabine 1 juli 2017 at 05:58

   Hoi Trijntje,

   Warm is het lekkerst!

   Groet,
   Sabine

  Geef een reactie