Een gepimpte klassieker!
Dit is misschien wel het meest ouderwetse hapje dat ik ken. Bij familie worden ze nog wel eens geserveerd, maar bij de jongeren staan ze denk ik niet meer op het hapjesmenu. Zonde eigenlijk, wat een lekker gevuld eitje is heerlijk! Maar goed, dit eitje mag wel een beetje opgeleukt worden. Er zijn een paar gouden ouden smaakcombinaties: ei en bacon, ei en avocado, avocado en bacon. Waarom deze smaken niet is samenbrengen in een gevuld eitje?
Ik maakte 10 gevulde eitjes (20 dus). De dooier mengde ik alleen met de avocado. Deze is zo romig van zichzelf, daar hoeft geen mayo meer bij! Dus dit eitje is niet alleen een lekkerdere variant, maar ook een heel gezonde. De bacon geeft het eitje een wat zoutige smaak en maakt het helemaal af.
Dit heb je nodig voor 20 gevulde eitjes:
10 eieren
1 rijpe avocado
2 plakjes bacon
klein beetje knoflookpoeder
gedroogde chilivlokken
beetje maggi
Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 °C. Leg de bacon er in en rooster in een minuut of 10 mooi knapperig. Kook de eitjes in een minuut of 8 hard. Laat ze goed afkoelen. Snijd de eitjes dan netjes doormidden en doe de dooier in een apart bakje. Wees voorzichtig, de eitjes kunnen snel scheuren! Snijd de avocado doormidden en meng het vruchtvlees met de dooiers. Breng op smaak met een beetje maggi, knoflookpoeder, gedroogde chili en peper en zout. Pak de staafmixer en pureer het mengsel tot een mooie zachte mousse. Schep de vulling in een spuitzak en spuit voorzichtig in de eitjes. Strooi nog wat chili en zout over de eitjes. Breek de bacon in stukjes en leg deze op de vulling. Om het lekker kneuterig te houden serveer je ze natuurlijk op zo’n prachtig eitjesbord.
1 Comment
goed gepimpt!! dat moet ik eens een keertje proberen.