Gevulde portobello met pompoen en geitenkaas

21 december 2014

Portobella met pompoen en geitenkaas

Ziet er mooi uit toch? En nog lekker ook!

Gevulde paddenstoelen vind ik echt heel erg lekker. Beter gezegd, ik vind paddenstoelen in het algemeen heel erg lekker. Ik mag ze dan ook graag en vaak eten. Een portobello had ik al wel gegeten, maar nog nooit zelf klaargemaakt. Het leek me leuk om dit eens te doen, zeker omdat we toch nog in de dagen voor de Kerst zitten. De last-minute beslissers kunnen vast nog wel wat inspiratie gebruiken!

Ik heb erg zitten dubben waar ik de portobello mee zou gaan vullen. Ik had nog geitenkaas liggen, dus deze moest er sowieso in. Maar ja, wat verder? Gehakt? Alleen geitenkaas en honing? Broodkruim? Ik besloot nog eens goed rond te kijken in mijn koelkast voor inspiratie. Pompoen mag ik erg graag eten, dus die lag er inderdaad in. En zo is dit voorgerecht geboren.

Ik voegde ook nog wat spek toe. Als je het liever vegetarisch hebt, dan kan je het spek prima weglaten. Voeg dan wel wat extra zout toe.

Wel een voorgerecht met pompoen willen maken maar liever niet met paddenstoelen? Probeer deze garnalencocktail 2.0 dan eens!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 portobello ‘s

1/4 kleine pompoen, in kleine stukjes gesneden

60 gr geitenkaas

handje rozijnen

handje pijnboompitten

2 tl tijm

beetje honing

1 plakje ontbijtspek, in kleine stukjes

chilivlokken

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pompoen in een ovenschaal met wat peper, zout en olijfolie, en rooster in ongeveer 25/30 minuten gaar.

Leg de portobello ’s met de bovenkant naar beneden op een bakplaat. Vul de portobello met de stukjes pompoen en de rozijnen. Verdeel het ontbijtspek erover, en garneer met de pijnboompitjes en geitenkaas. Strooi hier de tijm, chili en peper en zout over. Druppel er wat honing overheen, en schuif de paddenstoelen ongeveer 18 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn en de kaas licht verkleurd.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie