Gevulde puntpaprika voor op de BBQ

8 juni 2016

Gevulde puntpaprika2

Deze vegetarisch gevulde puntpaprika is een feestje!

Wat was het mooi weer van de week! Perfect barbecue weer. Zondag ging deze bij ons dan ook lekker aan. We hadden nog veel vlees liggen wat op moest, dus daar is de bbq natuurlijk bij uitstek perfect voor. Maar ik kreeg ook een mooi groente pakketje thuis gestuurd. Hierin zaten o.a. salanova sla, aubergine en puntpaprika. Tijd dus voor een vegetarisch barbecue gerechtje!

Het viel me op dat mijn ‘vlees noch vis’ categorie in de receptenindex bijzonder klein was. 4 gerechten zijn hier maar onder te vinden (vega recepten met rijst, pasta of couscous e.d. uitgezonderd want die staan in een aparte categorie). Hm, dat is niet best he? Terwijl wij echt niet elke dag vlees eten. Maar toch te vaak, aan de 37 vleesrecepten in de lijst te zien. Dat moet toch anders kunnen.

Ik merk aan mezelf dat ik gelijk heel lastig ga denken wanneer ik een vega recept moet bedenken. Want een vleessmaak kan je niet evenaren. Maar is dat eigenlijk wel de bedoeling? Ik besloot van niet. Wat een vega recept volgens mij wel nodig heeft is een portie smaak. En dat is precies wat ik aan deze gevulde puntpaprika heb toegevoegd.

Ik wil niet opschepperig klinken, maar dit gerecht is echt een TOPPER. Ik vond dit echt zó lekker! Lekkerder dan de stukjes vlees, echt. In het vervolg ga ik zeker meer experimenteren met vega bbq recepten. Of eigenlijk, met ‘vlees noch vis’ recepten in het algemeen. Want dat moet best kunnen toch?

 

Dit heb je nodig voor 2 personen (ik ga er vanuit dat je meer van de bbq eet dan een halve paprika):

1 puntpaprika, doormidden (mijn paprika was behoorlijk dun, dit recept is daar op gebaseerd)

1 tomaat, in blokjes

2 tenen knoflook, geperst

1 kleine ui, gesnipperd

1 tl garam masala

1/2 tl komijnzaad

1 el ketchup

1 tl sambal

2 tl kappertjes

handje rozijnen

1 1/2 plakje geitenkaas met honing (uit zo’n kuipje weet je wel?)

handje pijnboompitten

 

Zo maak je het:

Snijd je puntpaprika doormidden en verwijder de zaadjes. Zorg er bij het snijden voor dat je dit op zo’n manier doet dat ze op hun rug kunnen blijven liggen en niet omvallen.

Verwarm een pan met wat olie en fruit hierin de ui met de garam masala en komijn. Als de uitjes wat zacht beginnen te worden voeg je de knoflook en tomaat toe. Bak een paar minuten mee en voeg nu de ketchup en sambal toe. Laat op laag vuur een aantal minuten pruttelen totdat je tomaat uit elkaar is gevallen. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes en rozijnen toe.

Vul de puntpaprika met je mengsel. Verdeel de geitenkaas en de pijnboompitten erover. Leg de paprika’s een minuut of 15 op een hete bbq of leg ze een kwartiertje in een voorverwarmde oven.

Klaar is je gevulde puntpaprika!

Gevulde puntpaprika

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Henrico 21 juli 2019 at 12:44

    Staan lekkere dingen op je site.
    Was op zoek naar iets met punt parika’s En kwam op je site.

    Gr Henrico

  • Geef een reactie