Gevulde tomaatjes met rivierkreeftjes

15 december 2014

Gevulde tomaatjes

Een lekker en gezond hapje.

Met de kerstdagen mag een lekker hapje niet ontbreken. Zelf vind ik het fijn als de hapjes niet al te vullend en ongezond zijn, er volgt immers nog een heel menu! Dit hapje voldoet aan beiden: het is gezond en erg licht. Perfecto dus!

Als je garnalen lekkerder vindt dan rivierkreeftjes dan kan je deze prima wisselen. Ik denk dat je het zelfs met gerookte kip zou kunnen maken! Maak het hapje niet te ver van te voren want de avocado verkleurd snel. Vandaar dat er ook wat citroensap doorheen gaat, dit gaat het kleuren tegen.

Voor dit recept gebruikte ik Piccobello’s: kleine cherry trostomaatjes (ik maakte hier al eerder deze bladerdeegpizza mee). Deze zijn heerlijk maar helaas niet overal verkrijgbaar. Vervang ze eventueel voor een zoete cherry of roma tomaat.

Om te serveren raad ik aan ze in een smalle olijvenschaal te zetten: ze vallen nogal snel om. Dit werkt prima!

 

Dit heb je nodig voor 15 hapjes:

15 cherry tomaatjes

bakje rivierkreeftjes

halve avocado

half sjalotje, gesnipperd

3 el citroensap

bosje basilicum, blaadjes gehakt

beetje tabasco

 

Zo maak je het:

Snijd het topje van de tomaatjes. Haal met een klein lepeltje het vruchtvlees uit de tomaatjes. Snijd de rivierkreeftjes fijn maar houdt er 8 achter voor de garnering. Prak de avocado en meng dit met het citroensap, de rivierkreeftjes, het sjalotje en de basilicum. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Vul nu de tomaatjes met het mengsel. Snijd de 8 achtergehouden kreeftjes doormidden en garneer hier de tomaatjes mee.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie