Een heerlijk fris en gezond broodje tonijn. Ook lekker op een toastje!
Tonijn vind ik een fantastisch veelzijdig en handig product. Wanneer je onverwacht bezoekers krijgt en nog ergens een blikje tonijn achter in de kast hebt staan, ben je altijd voorbereid. Want een lekkere salade is snel gemaakt! Omdat ik deze tonijnsalade graag zo gezond mogelijk wilde houden, heb ik gekozen voor tonijn op waterbasis. Tonijn op olie bevat veel meer vetten en is dus minder verantwoord.
Dit heb je nodig voor 2 broodjes:
1 blikje tonijn op waterbasis
1 volle tl kappertjes
1 augurk, klein gesneden
4 zilveruien, door 4en
1/5 rode paprika, klein gesneden
1/2 kleine rode ui, fijngesnipperd
mespunt sambal
2 olijven, klein gesneden
1 el mayo op yoghurtbasis
2 lekkere stokbroodjes
Zo maak je het:
Meng de tonijn met de ui, paprika, augurk, kappertjes, zilveruitjes, olijven, sambal en mayo. Voeg een klein scheutje augurkenvocht toe zodat het mooi smeuïg wordt. Maal flink wat peper en een klein beetje zout boven de salade en roer door. Beleg het broodje en serveer.
No Comments