Gezonde trifle met granola, banaan en dadel

29 april 2016

Gezonde trifle1

Deze gezonde trifle is een heerlijk verwenontbijt (of lekker toetje) en maakte ik voor de Foodblogswap.

Komt deze granola jullie bekend voor? Kan best kloppen, het is het recept van begin deze week, maar dan verwerkt in een heeeeerlijke trifle! Geschikt voor ontbijt en dessert!

Het was weer zo ver: tijd voor de Foodblogswap! Deze keer mocht ik koken van Knutselen in de keuken. Dit is het blog van de dames Jamilla en Marlies. Ik kon geen stukje vinden met informatie over de dames dus dat moet ik jullie helaas onthouden, maar ga natuurlijk gerust een kijkje nemen op hun blog. De recepten die ze posten zijn veelal makkelijk om te maken, ook leuk dus als je normaal niet zo vaak in de keuken te vinden bent! Ze plaatsen veel zoete recepten maar ook genoeg andere. En o ja, ze zoeken nog bloggers! Dus mocht je het leuk vinden..

Zoals jullie weten is het met de Foodblogswap de bedoeling dat je inspiratie haalt uit een recept van het toegewezen blog en hier je eigen creatie van maakt. Deze keer heb ik echter een klein probleempje.. Ik kan het originele recept nergens meer vinden, het lijkt van de site verdwenen! En dus kan ik jullie helaas niet de originele link geven. Ik kan wel uitleggen wat het recept was. Het recept dat ik had uitgekozen was er een van een verwen dessert, een soort trifle. Onderin een glas zat een crunch van havermout, daarop mascarpone, en bovenop verse mango. Erg lekker, maar paste helaas niet zo in mijn eetschema op het moment. Daarom besloot ik hier een gezondere trifle van te maken. Hierdoor is het geschikt als lekker verwenontbijtje, maar ook als dessert.

Als havermoutcrunch gebruikte ik mijn granola van deze week. Daarbij maakte ik een dadelpasta en had ik Griekse yoghurt en verse banaan. HEMELS. Echt. Faab en ik waren er stil van, dit is echt een top receptje!!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen (alles ongeveer, want afhankelijk van de grootte van je glaasje):

4 el home made granola

6 el Griekse yoghurt

1 banaan, in plakjes

4 dadels

ongeveer 3 el water

 

Zo maak je het:

Maak eerst de granola en zorg dat deze helemaal afgekoeld is.

Ontpit de dadels en begiet met kokend water. Laat 10 minuten weken. Doe ze nu in een maatbeker en schep er ongeveer 3 el van het weekwater bij. Voeg een klein beetje zout toe en pureer tot een dunne pasta met de stafmixer. Je wilt dat je pasta smeerbaar is, dus als ie te dik is voeg je gewoon wat water toe.

Pak 2 mooie glazen. Strooi granola op de bodem van het glas. Lepel er wat yoghurt op en besmeer deze weer met de dadelpasta. Zorg dat je pasta ook aan het randje tegen het glas zit, dan wordt het echt een mooie trifle. Zet schijfjes banaan tegen de zijkant van het glas, helemaal rondom. Vul de ruimte hiertussen met yoghurt. Besmeer deze weer met de dadelpasta. Strooi er nog wat granola over en beleg met de stukjes banaan. Klaar is je prachtige, gezonde, en overheerlijke trifle!

Gezonde trifle

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie