Ginger Beer

3 maart 2019

Een hele snelle variant voor een verfrissend en pittig drankje. Alcoholvrij trouwens!

Hoi! Mijn naam is Sabine en sinds mei 2018 heb ik geen nieuwe berichten meer geplaatst. Lang heb ik getwijfeld of ik het bloggen weer op zou pakken: te druk, niet genoeg energie om dit erbij te doen. En vond ik het nog wel echt leuk? Verrassend genoeg zag ik de afgelopen maanden mijn bezoekers fors stijgen en ook mijn Facebook volgers werden er meer. Iets dat ik totaal niet had verwacht, want wie gaat er nu naar een blog dat voor mijn eigen gevoel op sterven na dood was? Pinterest en Google bleken echter mijn best friends, want die bleven mijn recepten bij jullie onder de aandacht brengen. En dat jullie ze actief bezochten en maakten voelt dan toch wel weer tof. Vandaar dat het er vandaag dan toch maar weer eens van moet komen: een nieuw recept! Mijn plan is om jullie elke zondag van een nieuw recept te voorzien. Misschien soms iets vaker, misschien sla ik ook wel eens een week over. In ieder geval doe ik weer mee, en hoop ik dat jullie ook van deze nieuwe recepten blij zullen worden!

We trappen af met een drankje. Ginger Beer. Kennen jullie dat? Het wordt steeds hipper, staat steeds vaker op de kaart van horeca gelegenheden. Een fantastisch alcoholvrij alternatief! Want in tegenstelling tot wat je verwacht, zit er in Ginger Beer geen alcohol. In het originele recept wordt de gember gefermenteerd in water en suiker waardoor deze bubbels krijgt, net zoals bier dus eigenlijk. Er zit echter geen graan in, dus is het geen echt bier. Ga je gefermenteerd Ginger Beer maken dan zullen de smaken nog sterker zijn, maar er ontstaat vaak ook wel wat alcohol in dit proces. Daarbij duurt fermenteren langer, en als je op woensdag denkt van hƩ, dit weekend zou ik wel eigen gemaakt Ginger Beer willen serveren, dan is dit een heel fijn alternatief.

Dit recept voor Ginger Beer is klaar met 2 dagen. In de combi van gember, water, citroen, suiker en kruidnagel ontstaat iets heel erg lekkers, dat perfect past bij een mooie maaltijd (denk aan bijvoorbeeld een combi met bietjes of rijsttafel achtige gerechten). Ik serveerde dit Ginger Beer voor het eerst met de kerst, bij een heerlijke bietensoep met geitenkaas. De combi was echt heerlijk, we misten absoluut geen wijn (en ja, die volgde natuurlijk bij de volgende gang). Dit Ginger Beer is ook leuk wanneer je een mooie lente- of zomerdag hebt. Heerlijk met een schijfje citroen en gember, blaadje munt en wat ijs. En dan lekker met wat zonnestraaltjes op je gezicht genieten. Can’t wait.

Toch met alcohol? Veel kroegen serveren het Ginger Beer ook als cocktail met wat rum erin. Zou je ook eens kunnen testen!

 

Dit heb je nodig voor een ruime liter:

200 gr gember

1 l lauwwarm water

150 gr rietsuiker

2 citroenen, gesperst

15 kruidnagels

Spa rood voor het aanmengen

 

Zo maak je het:

Rasp de gember (met schil) en doe deze in een bak die je kunt afsluiten en waar ruimte blijft om te roeren. Je mag ook de kontjes van de gember die je overhoudt toevoegen, later gaan we zeven. Voeg het water, het citroensap, de suiker en de kruidnagels toe. Zet de bak afgedekt minimaal 2 dagen in de koelkast. Roer wel af en toe zodat de suiker oplost.

Zeef de Ginger Beer boven een schone bak en schenk m daarna door een trechtertje in een schone fles. In de koelkast blijft het Ginger Beer een mooie week goed. Bij het inschenken vul je het glas voor ongeveer de helft met Ginger Beer en de andere helft meng je aan met een goed bruisende spa rood (pas verhoudingen aan naar smaak). Serveer met een citroentje, gemberschijfje, munt en ijs voor een feestelijk effect.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Geerten 3 maart 2019 at 10:36

  Goed je weer terug te zien Sabine! Can’t wait op je volgende recept! x

  • Reply Sabine 10 maart 2019 at 11:41

   Dank pap! šŸ™‚ xx

 • Reply HenriĆ«tte 3 maart 2019 at 11:03

  mmm krijg er dorst van, ziet er zo lekker uit! XxX

  • Reply Sabine 10 maart 2019 at 11:41

   Lekker he! šŸ™‚ xx

  Geef een reactie