Granola met gedroogd fruit & kokos

28 januari 2017

Granola1

Fijne granola recepten heb je nooit genoeg.

Zo, tijd voor weer eens een fijn ontbijt recept. Granola dit keer. Een tijdje geleden maakte ik al een heerlijke granola met banaan en chocolade, ik eet deze bijna iedere dag in mijn bakje kwark. Omdat ik zelf ook wel eens wat afwisseling wil heb ik een nieuwe variant gemaakt: een granola met kokos en gevriesdroogd fruit. Gevriesdroogd fruit?! Jawel dames en heren, dat is me toch lekker!

Een paar maandjes terug was ik bij het All you need is food evenement van de Kroon op het Werk. Hier stonden allerlei leuke en lekkere stands waarbij van alles te proeven was. Van vis tot taartjes tot cress en vinaigrette. Er was deze dag ook een primeur. Er stond een stand die op dit evenement zijn producten bekend zou maken. De webshop ging open en de wereld mocht hun product gaan proeven. Dit bedrijfje heet Nada, wat staat voor Nothing Added. Nada maakt en verkoopt 100% gevriesdroogd fruit in de smaken aardbei, appel en perzik. Niets toegevoegd, 100% fruit. Ik nam een paar zakjes mee om thuis uit te testen.

Ik schrijf niet over Nada omdat ik hiervoor betaald word. Eerlijk, ik vind het gewoon een waanzinnig product. Ik wist niet dat gedroogd fruit zo lekker kon zijn. Die aardbeien zijn mijn favoriet, zo veel smaak! Zo’n zakje eet je zo weg, heerlijk wanneer je trek hebt in iets zoets. Enige jammere? Nada is nog niet overal te koop, maar wel via hun webshop en via diverse winkels zoals Marqt. Het is niet heel erg goedkoop, maar eerlijk gezegd betaal ik liever een paar centen extra als ik weet dat het én lekker, én super gezond is.

Natuurlijk kan je ook ander gevriesdroogd fruit kopen, kijk maar even wat er in het schap ligt. Doordat het lekker knapperig is, is het erg lekker door de granola. Met een beetje kokos erbij is het helemaal af. Zelf wilde ik niet zo’n overheersende kokos smaak dus ik heb het bescheiden gehouden, maar doe dit vooral naar je eigen smaak.

 

Dit heb je nodig voor een flinke weckpot:

250 gr havermout

60 gr kokosolie

1,5 el honing

60 gr paranoten, gehakt

100 gr notenmix, gehakt

50 gr kokosrasp + 1 el extra

35 gr gevriesdroogd fruit (ik had aardbei en perzik), gehakt

handje rozijnen

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng de havermout, noten, kokos (houd 1 el achter), een beetje zout, honing en gesmolten kokosolie door elkaar en stort op een bakplaat. Zet 20 minuten in de oven, meng tussendoor een keertje door.

Laat afkoelen en meng de rozijnen, de el kokos en het fruit erdoor. Roer door en bewaar in schone potten.

Granola

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Granola met bierbostel, appel en rozijnen - Biermetboot.nl 19 maart 2019 at 11:08

    […] dat er al een aantal bloggers zijn die met bierbostel recepten hebben gemaakt. Omdat Sabine al eens een recept heeft gemaakt op haar foodblog Cuisine van Sabine heb ik die van haar gebruikt als basis. Je kunt overigens zelf de aantallen van de noten aanpassen […]

  • Geef een reactie