Fijn basisrecept.
Er zijn van die recepten die je eigenlijk in je basis repertoire moet hebben. Groene pesto is er hier een van. Lekker bij van alles: op carpaccio, in een plukbrood of lekker op een panpizza. Of natuurlijk op een broodje, met kaas of rosbief. Ik ga hier geen heel lange tekst aan wijden, hierbij hebben jullie mijn recept voor een heerlijke groene pesto!
Dit heb je nodig voor 1 potje:
40 gr pijnboompitten, geroosterd
20 gr Parmezaanse kaas
15 gr basilicum (ongeveer 1 plantje)
1 grote teen knoflook
4 el goede olijfolie
Zo maak je het:
Doe de basilicum samen met de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en maal tot een fijne pesto. Ready Freddie!
2 Comments
Als je de basilicum in even snijdt en daarna in een vijzel fijn wrijft wordt het nog heel veel lekkerder. Vijf minuten meer werk maar honderd keer meer smaak.
Goede tip, bedankt Jan!