Hippe hutspot

18 maart 2014

IMG_6946

Het voorjaar is eigenlijk al wel begonnen, maar op de koudere dagen lust ik deze hippe hutspot nog graag!

Wat een lekker weertje hebben we vorige week gehad. Echt lente! Deze week is het jammer genoeg weer wat kouder. Wel weer een goede reden om nog wat van deze heerlijke (ietwat winterse) maaltjes te maken.

De ‘normale’ hutspot is niet echt een gerecht dat ik erg graag eet. Niet erg veel smaak en een beetje saai vind ik het. Dit recept kwam ik een keer in de Allerhande tegen en lust ik graag. Het heeft lekker veel smaak door de komijn en de rode ui. Bijkomend voordeel is dat het best low budget is. De wortels zijn goedkoop, de ui, aardappels en komijn heb je vast wel in huis, dus het enige dat je wat geld kost zijn de chipolataworstjes. Ik doe het ervoor!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

6 grote aardappels, geschild

8 wortels, geschild en in stukjes

1 rode ui, in halve ringen

3 chipolataworstjes, in stukjes

1 el komijnzaad

beetje melk

stukje boter of crème fraîche

 

Zo maak je het:

Kook de aardappels gaar. Laat even droogkoken en zet aan de kant. Kook de wortels in een paar minuten beetgaar. Zet ook deze even weg.

Bak de ui, komijn en de worst totdat de worst gaar is. Voeg de wortels toe en warm even mee. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappels samen met de melk en boter of crème fraîche tot puree. Breng op smaak met veel peper en een klein beetje zout. Voeg het wortelmengsel aan de puree toe, meng goed door elkaar en serveer.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie