Home made chips

12 januari 2015

_MG_4157

Hartstikke simpel, en erg lekker.

Heb je wel eens je eigen chips gemaakt? Ik had nog nooit een poging gedaan. Maar toen ik bij de Sligro was en deze mooie Bergerac aardappel zag liggen, besloot ik eens een poging te wagen.

De Bergerac aardappel wordt ook wel truffelaardappel genoemd. Deze mooie paarse aardappel moet je in de schil koken, zo houdt ie de meeste kleur. Het is een stevige aardappel, ideaal dus om chipjes van te maken. Omdat ik de smaak van de aardappel zo puur mogelijk wou houden heb ik ze alleen op smaak gebracht met peper en zout. Zeker voor het doel waar ik ze voor nodig had, deze heerlijke bietensalade, waren deze smaken voldoende.

Kan je deze aardappel niet vinden maar toch graag je eigen chips maken? Gebruik een vastkokende aardappel, dat moet prima lukken!

 

Dit heb je nodig voor een schaaltje:

3 (Bergerac) aardappels

frituurpan

 

Zo maak je het:

Verwarm de frituur tot 160 °C. Was de aardappels goed en snijd in dunne plakjes op de mandoline. Doe de schijfjes in een bak water en spoel net zo lang totdat het water helder is. Leg de schijfjes tussen een theedoek en dep goed droog.

Doe de schijfjes in delen in de frituur. Bak een minuut of 4, of totdat de chips knapperig is. Haal ze er dan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Doe in een schaal en breng op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lilian 12 januari 2015 at 11:52

    Kun je eigenlijk vanalles voor gebruiken…wortel, zoete aardappel…lekker!

  • Geef een reactie