Homemade kruidenzout

1 juni 2014

kruidenzout

Een heerlijk potje zout met kruiden uit de tuin.

Wat ben ik toch gek op mijn kruidentuin. Op ons dakterras hebben we een vierkante meter tuin vol met kruiden: salie, bieslook, basilicum, tijm, rozemarijn, munt, citroenmelisse, oregano, koriander.. Niets zo fijn als lekker de kruiden kunnen plukken als smaakmaker in je gerechten. Zeker nu het weer zo mooi is, veel zon afgewisseld met regen, gaan ze als een speer. Echt, de hele bak staat vol. Dat is voor ons altijd een goed moment om wat te plukken voor een potje kruidenzout.

Fabian is chef kruidenzout, dus hij heeft dit gemaakt. Het is niet erg als je niet alle kruiden hebt, je kan ook best andere gebruiken. Probeer wel smaken te zoeken die bij elkaar passen.

Wij doen dit zout op allerlei gerechten. Lekker door de pasta, over de kipfilet, op een eitje; eigenlijk alles waar je gewoon zout bij gebruikt maar ook wel wat extra kruiden bij kunt voegen is goed. Doe het bijvoorbeeld op een gepocheerd eitje met asperges of op de gevulde avocado met ei. Ook leuk als cadeau!

 

Dit heb je nodig voor 1 pot zout:

een doosje grof zeezout van 500 gr

bosje basilicum

bosje tijm

bosje bieslook

bosje oregano

 

Zo maak je het:

Doe alle kruiden in de keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg dan het zout toe en maal heel kort door elkaar. Doe het in een schone pot en zorg dat de pot altijd binnen handbereik is bij het koken.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Franz 15 juli 2016 at 13:59

    Is dat dan niet vochtig? Strooit dat wel lekker? Thx

  • Geef een reactie