Ijsthee met aardbei en munt

29 juni 2016

Homemade ice tea1

Deze ijsthee met aarbei en munt is een echte zomer topper!

Zo, tijd voor weer eens een blog. De aankomende tijd komen er helaas wat minder blogs online, ik ben even te druk en heb geen tijd om te kokkerellen. Na 16 juli komt er weer meer, beloofd. Maar goed, vandaag krijgen jullie gewoon een blog van mij. Want eind van de maand = foodblogswap tijd!

Deze maand kreeg ik het blog Great Little Kitchen van Stephanie toegewezen. En dat vond ik leuk, want Stephanie heeft een blog dat me aanspreekt. Haar blog is strak en modern, de recepten toegankelijk en haar gerechten zien er aantrekkelijk uit. De afgelopen tijd heb ik vaak gekookt van nieuwe blogs, waarbij de keuze uit recepten niet erg groot was. Dat is bij Stephanie anders. Ze heeft al aardig wat recepten op haar blog, en dus was het leuk om iets te kiezen. Op haar receptenindex zag ik dat de categorie drankjes maar 2 recepten bevatten. Zucht, ik moest mezelf bekennen dat deze categorie bij mij ook een ondergeschoven kindje is. Tijd dus om hier verandering in aan te brengen.

Great Little Kitchen heeft trouwens nog een erg leuke categorie op haar site: een kijkje in de keuken van een andere blogger. Leuk! Mocht je een keer in mijn keuken willen kijken, je bent welkom Stephanie!

Terug naar de ijsthee. Stephanie maakte de ijsthee op basis van groene thee en citroen. Klassiek en altijd lekker! Ik besloot hier een twist aan te geven. Mijn basis is ook groene thee, maar ik voegde munt, aardbeien en wat honing toe. Het resultaat vind ik verrassend lekker. Verwacht geen zoete ice tea zoals uit een pak (of ja, dat kan wel, dan gooi je er veeeeel meer honing in), deze ijsthee is juist heerlijk fris. Een perfect zomerdrankje!

Ik heb het advies van Stephanie gevolgd en de ijsthee op basis van koud water gemaakt. De smaak is zo erg verfijnd en niet sterk. Betekent wel dat je geduld moet hebben, de ijsthee moet een nachtje trekken in de koelkast.

 

Dit heb je nodig voor 1 liter:

1 liter koud water

2 zakjes groene thee, labeltje verwijderd

5 aardbeien, kroontjes verwijderd en in plakjes gesneden

stuk of 8 blaadjes munt

3 tl honing

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediƫnten in een karaf en roer door. Zet een nachtje in de koelkast om te laten trekken. Voordat je gaat serveren gooi je de gebruikte aardbeitjes weg, deze zien er niet meer zo lekker uit. Voeg verse toe en serveer.

Leuke tip? Ik vroor aardbeien en munt in in een ijsblokjesvorm. Dat serveert extra leuk!

Homemade ice tea

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nicky de Jong 16 september 2016 at 14:32

    Heerlijk! Ikzelf blend altijd fruit en vries het dan in als ijsblokjes. Hierdoor krijg je meer een sangria gevoel en een leuk kleurtje in je glas!

    • Reply Sabine 16 oktober 2016 at 13:33

      Goed idee Nicky!

    Geef een reactie