Ingemaakte radijsjes

18 augustus 2015

Ingelegde radijsjes 2

Leuk om je radijsjes eens op een andere manier te eten!

Radijsjes.. Ik kan ze niet meer zien. Man wat staat de tuin vol. En ze zijn zó pittig, niemand wil ze mee hebben haha. Mijn oma gaf me daar trouwens wel een goede tip voor: je moet het schilletje er af halen. Dan haal je blijkbaar het pittigste deel weg en dan kan je ze wel rauw eten. Handig toch die oma’s.

Gebakken radijsjes vind ik nog steeds wel heel erg lekker. Maar met dit rotweer heb ik niet zo veel zin in salades, meer in wat zwaardere kost. Hopelijk wordt het van de week weer wat beter weer, ik heb wel alle ingrediënten in huis! Maar in de tussentijd was het dus tijd om iets anders met mijn radijsjes te doen. En aangezien ik dol ben op zoet-zuurachtige groenten, was ik er snel uit.

Radijsjes 2

Qua ingelegde groenten maakte ik al eens een super lekkere piccalilly en Arubaanse uien. Beiden heerlijk! Ik besloot in die trant door te gaan.

Ik verzamelde allerlei kleurtjes radijs in de tuin, leek me mooi in de pot. Maar dat had niet gehoeven: na een paar uurtjes was alles roze. Leuk idee dus! Ik maakte de radijsjes flinterdun met de mandoline. Gebruik deze zeker als je hem hebt, anders kan je ze met een mes heel dun snijden. Wees wel voorzichtig met je mandoline! Mijn radijsjes bleven helaas niet vegetarisch.. Au 🙁

Deze ingelegde radijsjes heb je echt zo klaar. Heerlijk dus om op een regenachtige middag even te maken! Kom er gerust wat halen trouwens. Op = op.

 

Dit heb je nodig voor een pot van 0,5 liter:

12 radijsjes, flinterdun gesneden

200 ml witte wijn azijn

200 ml water

75 gr suiker

5 peperkorrels

paar venkeltakjes (optioneel, je kan ook venkelzaad gebruiken)

1 tl mosterdzaad

1 tl komijnzaad

5 jeneverbessen

 

Zo maak je het:

Doe de gesneden radijsjes in een steriele pot. Dit krijg je door de pot te koken, maar als ie direct uit de vaatwasser komt is het ook goed. Niet afdrogen, dan komen er bacteriën in en zijn je radijsjes veel minder lang goed.

Verwarm in de tussentijd alle overige ingrediënten in een pannetje. Voeg ook zout toe. Laat een minuut of 5 inkoken (het hoeft niet stroperig te worden, als het de smaken maar opneemt). Giet het mengsel voorzichtig over de radijsjes. Als niet alle azijn er in past, zorg dan wel dat je alle kruiden in de pot hebt. Het laatste beetje azijn kan je weggooien.

Na 1 dag is de radijs al lekker. Zet de pot voor gebruik in de koelkast, dan zijn ze het lekkerst. Na openen ook in de koelkast bewaren.

 

Ingelegde radijsjes

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Titia 24 februari 2016 at 15:08

  Dit is echt heel erg lekker!!! 🙂 Ik had verscheidene zakken radijsjes gekregen, en ik vind ze zo niet zo lekker, dus ik dacht: wat kan ik daar nu eens mee doen? Ik heb dit geprobeerd en ik vind het heerlijk!! Ik heb het gemaakt met gewone azijn ipv. witte-wijn-azijn(dat had ik niet in huis). Eerder heb ik al eens courgette ingemaakt, maar dat vond ik toen té zoet-zuur. Dit is precies de goede balans! Veel subtieler van smaak. Dank je voor dit recept!!

 • Reply rene90.co.kr 31 mei 2018 at 12:53

  rene90.co.kr

  thank so a lot for your site it helps a lot.

 • Reply maglie calcio 19 juni 2018 at 15:34

  maglie calcio

  Thanks regarding providing these awesome written content.

 • Geef een reactie