Karbonaadjes van de bbq

31 mei 2014

IMG_1291

Steek die bbq maar aan!

Wat is het toch fijn als het zonnetje weer zo lekker aan het schijnen is. En dan vooral het buiten eten, dat geeft gelijk een zomer gevoel. De barbecue steken wij eigenlijk veel te weinig aan. Zonde, want het is zo lekker! Wij hebben een barbecue op kooltjes dus het duurt wel even voordat ie goed warm is, maar voor het weekend is dat helemaal geen probleem. En zeg nou zelf, als je lekker in de tuin zit en je ruikt alvast die heerlijke bbq geuren dan is dat toch helemaal niet erg?

Dit recept voor karbonaadjes is het lekkerst als je het de tijd geeft om te marineren. Het liefst een paar uur, maar minimaal één. Als je geen citroenmelisse hebt dan kan het eventueel ook zonder. Wij hebben het in ons tuintje staan dus dan is het een fijne en makkelijke toevoeging.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 karbonaadjes

4 takjes rozemarijn

6 el ketjap

2 tl knoflookpoeder

3 takjes citroenmelisse

gedroogde chili vlokken

 

Zo maak je het:

Giet de ketjap in een bak. Leg de karbonaadjes erin en bestrooi alle kanten met knoflookpoeder, peper, zout en chilipeper. Voeg de rozemarijn en citroenmelisse toe en zet de bak in de koelkast. Lat minimaal één uur marineren. Steek de barbecue aan en grill de karbonaadjes in ongeveer 8 minuten gaar.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie