Kerstboom croissant rolletjes

19 december 2016

kerstboom1

Wat een feestje op de brunchtafel.

Zo, zijn jullie al helemaal klaar met de kerst voorbereidingen? Ik hoop dat jullie nog op zoek zijn naar ideeën voor het ontbijt of de brunch, want vandaag heb ik een hele leuke voor jullie! Croissantdeeg opgerold en in plakken gesneden, geserveerd als een kerstboom. Ik vind deze croissant rolletjes een ontzettend leuk alternatief voor de normale croissantjes!

Ik vind het deeg van die verse croissantjes altijd zo lekker. Elke keer als we zelf croissantjes maken verdwijnt er iets van dit deeg in mijn buik. De croissantjes bak ik ook nooit helemaal gaar, zodat je het deeg nog goed proeft. Beetje gek, ik weet het. Verder vind ik het lekker om bij het oprollen de croissantjes al te beleggen. Bijvoorbeeld met kaneel en suiker, of ham en kaas. Ik besloot hiermee aan de gang te gaan voor een leuk kerst gerecht.

Dit recept is echt foolproof. Iedereen kan het maken, zelfs de kinderen. Leuk toch om dit samen te maken op kerstochtend? Je kan de croissant rolletjes beleggen met wat je zelf lekker vindt, maar ik koos voor ham & kaas en chorizo met kaas & zongedroogde tomaatjes. Je kan zelfs nog voor een derde smaak kiezen, want je haalt 3 rollen uit het deeg. Wees lekker creatief of maak gewoon deze lekkere, simpele combinaties. Weet je zeker dat iedereen het lust.

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 30 rolletjes:

1 blik croissantdeeg voor 6 grote croissants

2 a 3 plakken lekkere ham

5 plakjes chorizo (als vleeswaren)

4 a 5 plakken voorgesneden jonge kaas

4 a 5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

handje pijnboompitten

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Het croissantdeeg bestaat uit driehoeken die met stippellijntjes van elkaar af te halen zijn. Om een rol te kunnen maken laten we elke keer 2 driehoeken aan elkaar zitten, zodat je een rechthoekige plak hebt. Alleen het verticale lijntje snijden we door. Zo krijg je drie rechthoekige plakken.

Beleg de plak van links naar rechts met ham en kaas. Rol de plak nu strak op. Als het goed is heb je nu een rol van ongeveer 15 cm lang. Zo niet, dan heb je de verkeerde kant opgerold. Snijd de rol in plakjes van 1 cm dik. Leg even aan de kant. Beleg nu de tweede plak met kaas, chorizo en zongedroogde tomaatjes. Rol en snijd op dezelfde manier als de eerste. De laatste plak snijd je doormidden, de ene helft beleg je met ham en kaas en de andere met de chorizo.

Beleg een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier. Leg de rolletjes met de open kant naar boven in de vorm van een kerstboom. Plak ze goed tegen elkaar zodat je geen losse bolletjes hebt. Bestrooi met de pijnboompitjes en schuif de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin beginnen te worden en gaar zijn. Serveer warm.

kerstboom

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie