Kikkererwten salade met biet

10 april 2016

Kikkererwten bietensalade1

Een erg fijne salade!

Hallo gezonde, snelle en vooral heel erg lekkere kikkererwten salade! Ik ben weer op de gezonde tour, zucht. Jullie weten inmiddels dat ik dat vaak maar kort volhoud, ik hou zo van eten! Maar dit keer ben ik van plan om door te zetten. Samen met vriendlief werk ik hard om er voor 1 juli 6 cm af te hebben. Dit doen we vooral door erg goed op ons eten te letten. De calorieën app staat weer aan zeg maar, we houden alles bij. Ik vind het lastig hoor, 1350 kcal. Je zit er echt zó overheen. Naast het opletten op eten ga ik 3x per week sporten. Hopelijk is dat voldoende voor een mooi resultaat!

Gezond eten kost meer tijd dan gewoon eten. Ik wil namelijk wat variëren, vooral met de lunch, en dat moet ik dan wel van te voren bedenken. Eerlijk gezegd bedenk ik het vaak pas de morgen zelf, en dan is het een beetje afhankelijk van hoeveel tijd ik heb wat ik meeneem voor mijn lunch. Ei en salade zijn wel favoriet! Bij een ei gerecht hoef ik niet bang te zijn dat ik te weinig eiwitten binnenkrijg, maar met een salade is dat wel opletten. En omdat ik niet elke dag een ei door mijn salade wil ben ik opzoek gegaan naar een vervanger met veel eiwitten: de peulvrucht. Ik at eigenlijk heel erg weinig peulvruchten. Wel eens wat erwten door de pasta, maar daar bleef het wel bij. Nu staan er sinds twee weken standaard wat blikjes linzen en kikkererwten in de kast. Ik vind het echt een uitkomst!

Kikkererwten bevatten dus veel eiwitten en zijn ook nog eens bijzonder smakelijk. In deze salade combineer ik ze met biet, feta, ham, komkommer en zilverui. En bovenop strooi ik wat tuinkers. Wist je dat daar ook veel eiwitten inzitten? Niet zoveel als in ei of in vlees, maar relatief gezien wel. Fijn, want ik vind het heerlijk!

Deze salade is genoeg voor 2 flinke borden. Ben je met kleine eters dan is het misschien zelfs genoeg voor 3.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen (grote porties!):

2 grote bieten, in blokjes gesneden

400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

1/3 komkommer, in kleine stukjes

kleine rode ui, gesnipperd

20 zilveruitjes

1 el yoghurt

klein beetje citroenolijfolie

50 gr feta, verkruimeld

2 (grote) plakken rauwe ham, ik had Coburger, in stukjes

wat tuinkers

 

Zo maak je het:

Meng de biet met de kikkererwten, komkommer, ui, zilverui, yoghurt, citroenolijfolie en peper en zout. Meng goed door en verdeel over 2 borden. Verkruimel de feta erboven en verdeel de ham erover. Bestrooi met wat tuinkers en wat extra peper en serveer.

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Couscous met biet, spek & geitenkaas - Cuisinevansabine.nl 17 april 2016 at 14:23

  […] Kikkererwten salade met biet […]

 • Reply Mirko 7 januari 2017 at 18:06

  Holy shit Sabine, wat is dit lekker!! Duizendmaal bedankt voor het recept, Imma make this vaker!

  • Reply Sabine 8 januari 2017 at 12:55

   Haha bedankt Mirko! Ik maak hem zelf ook wekelijks, perfect voor een werklunch!

   • Reply Mirko 8 januari 2017 at 14:30

    Oh dat is inderdaad een goed idee. Hoe lang kun je de salade bewaren voordat ie niet meer lekker is?

 • Reply Christelle 10 april 2017 at 11:41

  Gebruiken jullie daarvoor zilveruitjes op azijn ?

 • Geef een reactie