Kip saltimbocca

3 juli 2014

IMG_2303

Lekkere Italiaanse variatie op de kipfilet.

De salie in mijn tuin gaat als een malle. Echt, deze plant is niet dood te krijgen. Ik vind het altijd lastig om recepten te bedenken met salie, het is toch niet echt een heel gangbaar kruid. Een traditioneel recept met salie is saltimbocca. Traditioneel gemaakt van kalfsvlees, salie en prosciutto. Nu is kalfsvlees en echt Italiaanse prosciutto vrij prijzig, vandaar dat ik een budget vriendelijker versie heb gemaakt. Het kalfsvlees heb ik gewijzigd in kip, de prosciutto in ontbijtspek. En echt, het was super lekker!

Dit is ook een fijn recept om je agressie kwijt te raken. De kipfilet sla je namelijk zo plat mogelijk. Dit doe je door de kipfilet tussen huishoudfolie te leggen, en dan te slaan met een hamer of pan. Sla niet zo hard dat er stukken vlees af vallen! Maar het is ook je moeder niet dus je mag er best wat kracht achter zetten 😉

Ik gebruikte 2 kipfliets voor 4 personen, maar als je grote eters hebt kan je natuurlijk ook een kipfilet per persoon rekenen. Serveer de kip met een groene salade en bijvoorbeeld rucola pesto en laurier aardappels.

 

Dit heb je nodig voor 3 à 4 personen:

2 kipfilets

16 salieblaadjes

4 plakjes ontbijtspek

 

Zo maak je het:

Leg aan beide kanten van de kipfilet 4 salieblaadjes (8 in totaal). Leg op de bovenkant van de kipfilet 2 plakjes ontbijtspek. Leg nu de kipfilet tussen huishoudfolie en sla de kip plat met een pan of hamer. Doordat je de salie en spek al op de kip hebt gelegd, sla je deze er een beetje in waardoor deze er tijdens het bakken niet meer van af valt. Als de kipfilet mooi plat is kan je hem grillen in de grillpan. Blijf er bij want de kip is snel klaar doordat deze zo dun is.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie