Knapperige bloemkool uit de oven

1 oktober 2015

Knapperige bloemkool 2

Zo vind ik bloemkool bést lekker!

Bloemkool, dat is nou echt zo´n groente waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Ik was er vroeger thuis al nooit echt gek op. Wij aten het dan ook behoorlijk klassiek, zoals jullie het waarschijnlijk allemaal wel kennen: gekookte bloemkool, gekookte aardappels, wit papje en vlees. Om het dan een beetje meer naar mijn zin te maken gooide ik wat appelmoes of kaas over mijn prakje. Maar eerlijk, echt lekker vond ik het niet.

Sinds ik op mezelf woon heb ik dan ook nog niet een keer gekookte bloemkool gegeten. En dat ben ik ook niet van plan! Want met bloemkool kan je ook hele andere dingen doen, dingen die deze groente (naar mijn smaak dan he) ineens een stuk interessanter maken. Zo vind ik het heerlijk in de pasta, bijvoorbeeld in een Italiaanse bloemkool schotel of pittig met broodkruim en ansjovis. Heerlijk.

Maar nu heb ik er weer een favoriet bij, en dat zijn deze knapperige bloemkoolroosjes. Super easy om te maken, behoorlijk gezond en vooral erg lekker. Ook super als je kinderen moeilijke eters zijn, dit ziet er toch net uit alsof het gefrituurd is? Maar dat is het echt niet, het is alleen in de oven geroosterd. Indien je met kinderen eet dan zou ik wel iets minder pittige kruiden en mosterd gebruiken, wellicht dat ze dat namelijk niet erg lekker vinden. Maar wij wel, dus maak gewoon 2 soorten.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 kleine bloemkool, alleen de roosjes

flink wat paneermeel, ik denk een el of 7

1 volle tl pittige paprika poeder

1 volle tl cajun kruiden

1 flinke tl mosterd (ik gebruik grove)

2 eieren

klein beetje olijfolie

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breek de eieren boven een schaaltje en roer goed los. Meng de mosterd er door. Pak een ander schaaltje. Doe hier het paneermeel, paprikapoeder, cajun kruiden en peper in. Meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal de bloemkoolroosjes nu een voor een door het eimengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Dip ze vervolgens rondom in het paneermeelmengsel. Als ze goed bedekt zijn leg je ze op de bakplaat. Heb je te weinig van je mengsels? Maak gewoon wat bij he, is zo klaar. Wanneer alle roosjes op de bakplaat liggen druppel je er een klein beetje olijfolie op. Schuif de bakplaat nu in de oven voor 15-20 minuten. Schep na 10 minuten voorzichtig om. Ik dipte de bloemkool in wat knoflooksaus. Lekker!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Michel 11 januari 2018 at 17:57

    Vanavond heb ik dit recept gemaakt, heerlijk hoor!

  • Reply Sophie 2 juni 2020 at 19:44

    Heel lekkere en originele manier om bloemkool te maken. Iedereen vond het super. Gaat hier zeker nog meer op tafel komen!

  • Geef een reactie