Knoflookboter met bruschetta kruiden

29 oktober 2016

knoflookboter-1Een heerlijk snelle knoflookboter.

Vandaag heb ik even een kookdagje. Het was ook echt nodig want ik had niets meer op voorraad. Ik merk dat nu het zo vroeg donker wordt, ik veel minder recepten overhoud. De fotografie is veel minder mooi met kunstlicht, dus wij fotograferen altijd met natuurlijk licht. Dit betekent wel dat ik voor 18.00 uur klaar moet zijn. Doordeweeks koken gaat dus al helemaal niet, en in het weekend betekent dit haasten. We eten vaak laat in het weekend, maar nu dus niet. Af en toe is het dus goed om even een kookdagje te plannen.

knoflookboter3Het recept voor de tapenade en pittige chili kaas salade volgen snel!

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vandaag een makkelijke kookdag had. Of eigenlijk mag het het woord ‘kook’ niet eens hebben, het vuur is amper aan geweest. Nee, vandaag was het hapjes dag. Ik vind dat hapjes en smeersels een ondergeschoven kindje op mijn blog zijn, terwijl ik hapjes zo lekker en gezellig vind! Zeker nu het vroeg donker is kijk ik weer uit naar gezellige knusse avondjes waarbij een lekker hapje niet mag ontbreken.

De knoflookboter die ik vandaag plaats maak ik eigenlijk heel vaak en is altijd een groot succes. Suf dus dat ik hem niet eerder online heb gezet. Voor deze knoflookboter stap ik wel even van mijn geloof af: ik gebruik een potje met bruschetta mix. Zijn jullie nu heel erg in schok? Ik vind deze kruiden zó lekker in de boter, het maakt het helemaal af. Van de week plaats ik ook nog een ander recept waar ik deze bruschetta mix in gebruik, en die ook altijd super goed wordt ontvangen. Jullie denken nu vast dat ik deze kruiden gekregen heb of dat ik er voor betaald krijg. Maar echt niet hoor, ik vind ze gewoon heel lekker en heb altijd een potje op voorraad.

Als twist kan je ook nog bieslook aan de boter toevoegen. Mijn bieslook was een beetje zielig geworden dus ik heb het deze keer niet gedaan. Een recept voor een simpele kruidenboter met bieslook en knoflook kan je hier vinden.

 

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

250 gr roomboter op kamertemperatuur

3 el bruschetta mix

4 tenen knoflook, geperst

1 tl grof zeezout

 

Zo maak je het:

Ik durf het bijna niet te zeggen..:

Mix alle ingrediënten. Klaar! 😉

knoflookboter2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tomatentapenade - Cuisinevansabine.nl 2 november 2016 at 10:40

    […] middags had gemaakt. Volgens mij vond iedereen het lekker. Naast deze tapenade had ik ook de knoflookboter met bruschetta kruiden meegenomen. Deze is nog lang niet op maar je kan het gelukkig goed bewaren. Wat verder een succes […]

  • Reply Mozzarella & tomaat gemarineerd in bruschetta kruiden - Cuisinevansabine.nl 4 november 2016 at 08:52

    […] in het kruidenschap. Eigenlijk zijn ze bedoeld voor op een stokbroodje, maar ik doe ze graag in de knoflookboter of in de marinade van de mozzarella & […]

  • Geef een reactie