Knoflook-bieslookboter

12 januari 2014

Kruidenboter

Mmm. Hij is wat heftig, maar wat ís deze knoflook-bieslookboter lekker! Super makkelijk te maken en barstensvol smaak. Serveer met een stokbroodje of toastje. Of met een mooi biefstukje. Of met…

Tip: plant in het voorjaar een struikje bieslook in de tuin. Als je netjes de bloemen wegknipt en het plantje genoeg water geeft, heb je er de hele lente en zomer plezier van! O en nog een tip. Er zijn super handige kruidenscharen waarmee je heel gemakkelijk je bieslook fijn knipt. Echt een handig ding, als je een kruidentuintje hebt mag hij eigenlijk niet ontbreken in je keukenla!

Wat heb je nodig:

1 pakje roomboter op kamertemperatuur

1 bosje bieslook, fijngeknipt

Ongeveer 3 tenen knoflook, geperst

Zo maak je het:

Leg de boter in een ruime bak en snijd in kleine blokjes. Voeg eerst 2 teentjes knoflook toe. Vind je dit al erg pittig? Doe dan de derde er niet bij. Als je de boter namelijk even laat staan worden de smaken alleen maar sterker. Waren de teentjes niet zo groot en is de boter dus nog wat flauw? Voeg dan een derde en evt. vierde teentje toe. Voeg de geknipte bieslook toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en grof zeezout (heb je gezouten roomboter gebruikt? Voeg dan niet te veel extra zout toe) en roer opnieuw door. Doe de boter in een mooi boterschaaltje en serveer (de volgende dag is hij nog lekkerder!).

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Italiaanse knoflookbroodjes met zongedroogde tomaat - Cuisinevansabine.nl 19 oktober 2016 at 06:49

    […] minuten in de oven. Verhoog nu de oven naar 200 °C en bak nog 15 minuten. Serveer ze met lekkere dips en […]

  • Reply Knoflookboter met bruschetta kruiden - Cuisinevansabine.nl 29 oktober 2016 at 14:45

    […] het deze keer niet gedaan. Een recept voor een simpele kruidenboter met bieslook en knoflook kan je hier […]

  • Geef een reactie