Kruidige bloemkoolsoep

22 juni 2016

Bloemkoolsoep1

Soep anyone?

Afgelopen zondag postte ik al een heerlijke hartige cake. Die cake maakte ik voor bij deze bloemkoolsoep. En dat was me toch een goede combi!

Ik vind het echt weer van dat soepweer. Alleen maar regen, bah. Daar word je niet blij van toch? Gisteren heb ik nog de hele avond in de tuin gewerkt. Afgelopen weken ben ik een beetje te druk geweest waardoor ik niet toekwam aan het wieden van het onkruid. Resultaat: sky high onkruid tussen mijn lieve moestuinplantjes. Ik voelde me echt een moeder die haar kinderen verwaarloosde. Heb ik ze met zoveel liefde naar de pubertijd gebracht, laat ik ze in de steek bij het volwassen worden. Snel ingrijpen dus nu het nog kan. En wat zag ik? Mijn plantjes deden het super goed! De eerste erwtjes zitten er al aan, de courgette begint knoppen te krijgen en de aardappels groeien als kool. Zelfs mn tomaat begint te bloeien. HUH. Tomaat?! Die had ik helemaal niet gezaaid, in dat veld had ik knolselderij gezaaid! Ergens moet er iets mis gegaan zijn haha, want in plaats van knolletjes groeien er mooie tomatenstruiken. Ag, daar ben ik dan ook wel weer blij mee.

Morgen ga ik een weekendje naar Down the Rabbit Hole. Even geen blogberichten dit weekend dus! Volgende week zal ik weer hard aan de bak moeten om wat recepten te maken, mijn voorraadje is op.

Maar goed, even terug naar deze soep. Ik vond m echt heel erg fijn. Ik ben eigenlijk niet zo gek op bloemkool, maar bewerkt zoals in deze soep vind ik het heerlijk. Ik maakte m lekker pittig door allerlei kruiden toe te voegen. Op het laatst nog wat feta erover voor een vettige smaak, en wat zwart sesamzaad voor de crunch. Ik vind m fijn, ga hem zeker vaker eten.

 

Dit heb je nodig voor 4 middelgrote kommen:

1 bloemkool

2 el kokosolie, gesmolten

gemalen chili naar smaak

1 tl citroengraspoeder

2 tl gemalen venkelzaad

1/2 tl mosterdpoeder

1 tl gemalen korianderzaad

klein beetje gemberpoeder

1 tl kurkuma

1 laurier blaadje

1 sjalotje, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

1 l groentebouillon

125 ml kookroom light

1 el appelazijn

klein beetje zwart sesamzaad ter garnering

stukje feta ter garnering

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de bloemkool af en verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Giet de gesmolten kokosolie erover en bestrooi met de gemalen chili, citroengraspoeder en venkelzaad. Bestrooi met peper en zout, hussel goed om, en zet 20 minuten in de oven.

Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg het mosterdpoeder, korianderzaad, kurkuma, gemberpoeder, het blaadje laurier en de knoflook toe en bak nog even mee. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en laat 10 minuten doorkoken.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de azijn en kookroom toe en proef of de soep op smaak is. Voeg anders peper en zout toe. Giet de soep in kommen en bestrooi met wat sesamzaad en feta.

Bloemkoolsoep2

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie