Kruidige pompoensoep met chorizo

13 maart 2014

Pompoensoep

Jammie, wat een heerlijk kruidige soep! Met een lekkere bite door de chorizo.

Pompoen is echt een van m’n lievelingsgroenten. Zo lekker! Helaas had ik eigenlijk nog nooit pompoensoep gegeten die ik echt lekker vond. Vaak vind ik de smaak te vlak, zit er te weinig bite in en is het geheel gewoon niet erg spannend. Maar in de Jamie Oliver zag ik een recept dat ik toch nog eens een kans besloot te geven. Eigenlijk hoort er geen chorizo in, maar dat maakt dit gerecht net even iets spannender qua smaak en qua bite.

Ik heb niet zo’n grote pompoen gebruikt (het seizoen is eigenlijk voorbij dus erg veel keuze was er niet meer) dus het was geen erg grote pan soep geworden. Wil je dus een grote pan, verdubbel dan de hoeveelheden. Het was nu voor 3 personen voldoende.

 

Dit heb je nodig voor 2/3 personen:

1 pompoen, in blokjes

2 tl venkelzaad

1 tl komijnzaad

olijfolie

2 wortels, geschild en in stukjes

1 stengel bleekselderij, in stukjes

1 ui, gesnipperd

2 knoflooktenen, geperst

1 appel, geraspt

10 cm chorizo, in kleine stukjes

1 kleine rode ui, fijn gesnipperd

1l groentebouillon

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukjes pompoen in een ovenschaal en bestrooi met het komijn- en venkelzaad. Besprenkel met 3 el olijfolie en wat peper en zout. Meng door elkaar en zet 45 minuten in de oven.

Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij totdat deze glazig zijn. Voeg dan de pompoen en bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Bak in de tussentijd de rode ui en de chorizo totdat de chorizo krokant begint te worden. Zet even weg. Voeg de geraspte appel bij de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in een kom en leg er wat van het chorizo mengsel op.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Roos 8 oktober 2014 at 11:13

  Wauw, leuke site! Mooie foto’s en logo ook zeg! 🙂
  Deze soep lijkt me erg lekker, helemaal nu de koude dagen er weer aan gaan komen.

  • Reply Sabine 9 oktober 2014 at 10:06

   Hoi Roos,

   Dank voor je leuke reactie!

 • Reply Samantha 10 januari 2015 at 14:30

  Jammie, ik ga vanavond deze héééééérlijke soep weer maken! Zeker in deze koude, natte dagen is dit één van mijn favorieten… en omdat ik alle groenten op de markt koop is hij ook nog eens lekker goedkoop!

 • Reply Sabine 11 januari 2015 at 15:14

  Dank Sam voor je leuke reactie! Was ie lekker? x

 • Reply Yvonne 25 augustus 2017 at 07:24

  Ik ben reuze benieuwd naar de pompoensoep, ik heb nog maar 1 keer lekkere soep geproefd. Welke pompoen kan ik het beste nemen, ze liggen nu almoveral bij de tuinders te koop. Geen idee welke ik het beste kan nemen

 • Geef een reactie