‘Leftover’ pasta met tonijn

20 februari 2014

Leftover pasta

Soms kijk ik in mijn koelkast en dan zie ik allemaal ‘restjes’: paar champignons, stukje courgette, stronkje broccoli, stukje paprika.. In deze pasta kan je perfect je leftovers kwijt en je vult het aan met ingrediënten uit de voorraadkast. Handig!

Eigenlijk is elke soort groente prima in deze pasta. Wat ik meestal gebruik zijn 2/3 van bovenstaande ingrediënten, aangevuld met een uitje en handjevol diepvrieserwten. Die erwten vind ik echt een uitkomst trouwens, echt handig om gewoon een zakje in de vriezer te hebben. Komen regelmatig van pas! Zo is het eigenlijk met alle ingrediënten in dit recept. In onze voorraadkast staat altijd wel een blikje tomatenpuree en tonijn. Ook pesto en Parmezaanse kaas hebben we meestal wel in de koelkast. Echt een perfect voorraadkast gerechtje dus!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gr pasta

1 blikje tonijn in groentensaus

groenten restjes zoals champignons, courgette, paprika, broccoli, erwtjes etc., klein gesneden

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 el rode pesto

1 klein blikje tomatenpuree

handjevol Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de verpakking met wat zout beetgaar. Giet af en bedruppel met olijfolie tegen het plakken.

Fruit de ui en knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg de groenten toe en bak mee totdat ze kleur hebben. Voeg dan de tonijn, pesto en tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout en peper en laat goed warm worden. Voeg de pasta toe, meng door elkaar en schep op. Bestrooi met de Parmezaan.

Eet smakelijk!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie