Maiskolf met Parmezaanse kaas

9 september 2014

IMG_5544

Super simpel, maar weer eens iets anders dan anders.

Yes! Het is het seizoen van de mais! En wat vind ik dat toch altijd lekker. Lekker zoet en knapperig, smaakt bij zoveel gerechten lekker! Vaak heb ik een bakje in de vriezer staan met losse mais, kan ik makkelijk een handje pakken. Maar nu het het seizoen is mag ik ook erg graag een hele maiskolf op peuzelen. Jammie!

Ik ben gewend om de mais met boter en honing te eten. Maar bij het vlees dat ik maakte (recept volgt binnenkort) vond ik dat zoete niet zo passen. Tijd voor iets nieuws! Vandaar dat ik eens met wat chili en Parmezaanse kaas in de weer ging. Super simpel, weinig werk, weinig ingrediƫnten. Maar wel lekker!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 maiskolven, schoon gemaakt

2 handjes Parmezaanse kaas, geraspt

gedroogde chili vlokken

stukje roomboter

 

Zo maak je het:

Zet een ruime pan op het vuur met veel water en breng aan de kook. Strooi er wat zout in en voeg een klontje boter toe. Leg de mais erin en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de mais uit de pan en laat goed uitlekken. Leg ze op een schaal en leg op beide kolven een klont boter. Als deze begint te smelten kan je de Parmezaan erover strooien. Het geeft niets als het er naast valt, want hier kan je de onderkant lekker in dippen. Maal er wat chilipeper en wat zout overheen en serveer.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie