Een familie favoriet!
O wat zijn we altijd blij als deze soep weer op tafel staat. Mijn moeder maakt hem vaak, maar ik maak hem nu zeker zo vaak. Het is zo’n lekkere soep! Het vergt wel wat snijwerk, maar verder is de soep erg makkelijk en snel te maken. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, maar ook erg lekker op een verjaardag! Je maakt zo een hele pan vol, dit recept is dan ook voor 6 personen.
Serveer de soep met een lekker stokbroodje, bijvoorbeeld dit lekkere plukbrood.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
125 gr bacon (plakjes), in reepjes gesneden
125 gr chorizo (plakjes), in reepjes gesneden
2 rode uien, in dunne ringen
2 rode paprika’s, in stukjes
5 tenen knoflook, geperst
1 l rundvleesbouillon
800 ml tomatenblokjes
800 ml witte bonen in tomatensaus
3 el Italiaanse kruiden
Gedroogde chilivlokken
Zo maak je het:
Bak de bacon en de chorizo in een grote soeppan totdat deze krokant zijn. Voeg dan de uien, knoflook en rode paprika toe en bak 8 minuten mee. Maal er wat gedroogde chilivlokken over. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat 15 minuten trekken. Voeg als laatste de bonen en de Italiaanse kruiden toe. Laat warm worden en proef of de soep op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper, zout, Italiaanse kruiden of chili toe.
No Comments