Makkelijk, snel en jammie!
Ja hoor, het was weer zaterdag en dus tijd voor soep! Dit keer een geroosterde paprikasoep met een lekker Mexicaans tintje. Ik had niet erg veel tijd, dus besloot mijn paprika’s niet zelf te roosteren maar gewoon een pot te komen (bij de Lidl hebben ze erg grote potten voor weinig). Dit kan prima, maar nog lekkerder is het natuurlijk om je paprika’s zelf te roosteren.
Voor een vegetarische versie laat je de kip natuurlijk gewoon weg, je hoeft deze niet perse te vervangen. Vervang dan ook de kippenbouillon voor groentebouillon.
De koriander mag je zeker niet weglaten, dit kruid geeft een heerlijke Mexicaanse smaak aan het gerecht. Samen met de mais, zwarte bonen en geroosterde paprika een toppertje!
Dit heb je nodig voor 4 kommen:
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
2 grote aardappels, geschild en in kleine stukjes
3 geroosterde paprika’s, in dunne reepjes
1 tl gemalen koriander
1/2 tl pikant paprikapoeder
gedroogde chili
1 l kippenbouillon
1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes
1 grote tomaat, in kleine blokjes
5 el mais
bosje koriander, fijn gehakt
klein blikje zwarte bonen, uitgelekt
200 ml crème fraîche
Zo maak je het:
Fruit de uien totdat ze glazig zijn. Voeg de knoflook en aardappel toe en bak 4 minuten mee. Voeg nu de gemalen koriander, paprikapoeder, flink wat gedroogde chili en peper en zout toe. Meng goed door en voeg nu de paprika en bouillon toe. Laat een minuut of 15 koken totdat de aardappel gaar is.
Meng in de tussentijd de gerookte kip met de tomaat en 2 el mais. Breng op smaak met peper en zout en zet even weg.
Schep de helft van de soep uit de pan, maar zorg dat alle aardappels erin blijven. Pureer de in de pan overgebleven soep met de staafmixer, voeg de helft van de crème fraîche toe tijdens het pureren. Schep de rest van de soep terug in de pan en voeg de bonen en 3 el mais toe. Laat doorwarmen.
Schep de soep in een kom en lepel er wat van het kipmengsel, 1 el crème fraîche en wat verse koriander op.
No Comments