Mie met knoflook, gember en spek

29 maart 2014

Mie

Lekkere Chinese smaken in dit snelle mie gerecht.

De Chinese keuken is een keuken waar ik niet erg thuis in ben. Wel vind ik het ontzettend lekker. Bijkomend voordeel is dat het vaak snel klaar én lekker gezond is. Smaken die niet mogen ontbreken: knoflook en gember. Lekker pittig!

Ik zag dat ik in de voorraadkast 3 dozen met bodempjes mie had. Tja, dat is niet echt bevorderlijk voor de ruimte in je kast. Daarom besloot ik maar eens op de Chinese tour te gaan. En ik moet zeggen dat ik echt niet ontevreden ben! Het was echt super smaakvol en we gaan het zeker vaker eten.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

5 of 6 mie nestjes

2 dikke speklappen, in stukjes gesneden

3 tenen knoflook, geperst

1 cm verse gember, geraspt

3/4 rode paprika, in stukjes

2/3 Chinese kool, gesneden

2 el sesamzaadjes, geroosterd

2 el sojasaus

1 el sesamolie

 

Zo maak je het:

Kook de mie volgens de verpakking. Bak de knoflook samen met de speklap op middelhoog vuur. Voeg de gember en paprika toe en laat bakken totdat de speklappen mooi bruin en krokant worden. Voeg dan de kool, sojasaus en sesamolie toe en laat op laag vuur de kool slinken. Voeg de mie toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie