Mozzarella & tomaat gemarineerd in bruschetta kruiden

4 november 2016

mozzarellabolletjes3

Super simpel maar o zo smakelijk hapje.

Mozzarella & tomaat zijn een gouden combinatie, dat wisten jullie allang. En dat basilicum daar ook heel erg lekker bij is is ook niets nieuws onder de zon. We noemen dit ook wel caprese. Caprese kan je in allerlei vormen krijgen: als salade, op brood, op een stokje, op een pizza.. Maar heb je het ook wel eens gemarineerd? Ik doe dat vaak, en met groot succes moet ik bekennen. Het enige wat ik toevoeg is olijfolie en bruschetta kruiden. Jep, daar zijn ze weer. Mijn pakje / zakje zonde waar ik graag aan toe geef. Deze kruidenmix vind je in het kruidenschap. Eigenlijk zijn ze bedoeld voor op een stokbroodje, maar ik doe ze graag in de knoflookboter of in de marinade van de mozzarella & tomaat!

Elke keer als ik deze mozzarella & tomaat op tafel zet is het zo op. De bruschetta kruiden geven net even een spannende twist aan dit makkelijke hapje. Fijn is ook dat je het makkelijk en snel kunt voorbereiden. Je kan het rustig al een dag eerder maken! Alleen de basilicum moet je pas op het laatst toevoegen, anders wordt het zacht.

Binnenkort ga ik ook starten met recepten voor de kerst en sinterklaas. Mochten jullie nog verzoekjes hebben dan hoor ik het graag! Ik ben al vast begonnen met een lijstje maken en ook de eerste styling props zijn binnen. Leuk, ik krijg er echt alweer zin in! Denken jullie met me mee?

 

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

250 gr mozzarellabolletjes

20 cherry tomaatjes, door midden (verschillende kleuren zijn leuk!)

1 volle el bruschetta kruiden

5 el olijfolie (ik gebruik 1 el citroenolijfolie en 4 normale, kijk maar wat je in huis hebt en lekker vindt)

handje basilicumblaadjes

 

Zo maak je het:

Doe behalve de basilicum alle ingredienten in een bakje. Voeg wat peper en zout toe en roer goed door. Laat de mozzarella & tomaat minimaal een half uur marineren, maar langer mag ook. Voeg de basilicum pas toe wanneer je gaat serveren.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Boterkoek met speculaas & sinaasappel - Cuisinevansabine.nl 19 november 2017 at 19:28

    […] tapenades fotograferen dus waren en sowieso al lekkere dingen in huis. Wat ik wel maakte waren tomaatjes met mozzarella en pittige cola kip. Altijd […]

  • Geef een reactie