Naanbrood

17 november 2014

Naanbrood

Heerlijk home made naanbrood.

Eten jullie wel eens naanbrood? Ik vind het echt ontzettend lekker. Lekker dippen in een curry, mmm. Ik had wel eens gehoord dat naanbrood niet moeilijk is om te maken, dus ik besloot het eens te proberen.

Doordat er Griekse yoghurt in het  recept gaat is het een mooi zacht deeg. Ik moet wel zeggen dat ik eerst dacht dat het mislukt was. Er stond bij dat lang kneden niet nodig was, dus dat heb ik ook niet gedaan. Maar wanneer je niet goed kneedt dan rijst je deeg veel minder goed. Gelukkig bleek dit helemaal niet erg te zijn, want tijdens het bakken kwam het helemaal goed.

Het is belangrijk dat je het deeg heel dun uitrolt, het moet namelijk gaan bubbelen wanneer je het bakt. Wanneer je dit niet doet krijg je een soort pitabroodjes (die overigens ook erg lekker zijn). Je kan er voor kiezen om door het deeg kruiden mee te laten rijzen, maar ik heb alleen knoflook gebruikt. Zo kan je ze de volgende dag ook nog prima eten, lekker met wat kaas in de oven. Jam.

In het recept gaat baking soda (zuiveringszout). Dit kan je kopen bij bijvoorbeeld de Tuinen of de Eco Plaza. De supermarkten hebben het meestal niet dus houd hier even rekening mee.

Het recept vond ik trouwens op Pinterest, van het blog Halfbakedharvest.com. Voor zulke recepten zoek ik toch even op internet.

 

Dit heb je nodig voor 8 broodjes:

4 cups bloem (of 520 gr)

beetje zout

1,5 tl bakpoeder

1 tl baking soda

1 tl suiker

1/4 cup heet water (hoeft niet gekookt te zijn) (60 ml)

3/4 tl gist

3/4 cup warme melk (180 ml)

1 cup Griekse yoghurt (240 ml)

3 tenen knoflook, geperst

olijfolie

 

Zo maak je het:

Meng de suiker, het warme water en de gist door elkaar. Laat even 10 minuten staan.

Doe de bloem, bakpoeder, een beetje zout, knoflook en baking soda in een kom en roer door elkaar. Voeg de warme melk en yoghurt toe aan het gistmengsel en roer goed door. Voeg het mengsel toe aan de bloem en roer goed door met een houten lepel. Als het begint te plakken doe dan wat bloem tussen je handen en kneed het deeg. Het moet een erg plakkerig en zacht deeg zijn. Maak er een mooie bol van en zet een uurtje met een theedoek over de kom op een warme plek.

Na een uurtje moet het deeg gerezen zijn en kan je het gaan verdelen in 8 gelijke bollen. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg hier heel dun op uit. Zet de grillpan of een koekenpan op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Besmeer je brood met olijfolie en zout en bak in de pan. Ze zijn met een paar minuten klaar, het gaat heel vlug. Bak aan beide kanten totdat het bruinig is en het deeg is gaan bubbelen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kofta curry - Cuisinevansabine.nl 13 november 2016 at 10:53

    […] bij deze kofta curry heerlijk zelf gemaakt naanbrood en […]

  • Reply Butter chicken - Cuisinevansabine.nl 5 november 2017 at 08:22

    […] deze butter chicken aten we rijst, zoet zure komkommer met rode peper en zelfgemaakt naanbrood. Ik ben echt gek op naan, zo lekker om in de saus te dippen. Faab kan het heel lekker bakken dus de […]

  • Geef een reactie