Nacho hapje

8 februari 2014

Nacho

Wat een feestelijk hapje is dit! Makkelijk voor te bereiden en smaken die iedereen lekker vindt.

Om origineel te zijn met niet al te ingewikkelde hapjes valt niet altijd mee. Of er zitten te veel ingrediënten in die niet iedereen lekker vindt, of je staat uren in de keuken om iets origineels en ingewikkelds te maken of het draait toch weer uit op een wat meer standaard hapje. Dit hapje is echter makkelijk, origineel, en iedereen vindt het lekker. De vulling en crème fraîche salsa kan je van te voren al voorbereiden, scheelt op de avond zelf een hoop werk!

Dit heb je nodig voor ongeveer 25 hapjes:

1 zak nacho’s

250 gr rundergehakt

halve paprika, in hele kleine blokjes

2 handjes mais

1 teen knoflook, geperst

halve tomaat, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes

1 bosui, in ringetjes

60 gr creme fraiche

1/4 zakje taco kruiden

half zakje geraspte kaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de grill voor. Rul het gehakt in een pan met wat olijfolie, samen met de knoflook. Voeg als het gehakt bruin is de paprika toe en bak mee. Wanneer de paprika ook klaar is, kan je de mais en tacokruiden toevoegen. De mais hoeft alleen maar warm te worden dus bak deze niet te lang mee. Maal er peper en zout over en zet even aan de kant.

Zoek de mooiste (hele) nacho’s uit de zak. Zorg dat je een even aantal hebt. Leg de helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep een klein schepje van het gehaktmengsel op het midden van het chipje. Bedek de met gehakt gevulde nacho met een nieuwe nacho. Strooi er wat geraspte kaas over en schuif 5 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin gesmolten is.

Schep in de tussentijd de crème fraîche in een schaaltje en meng met de tomaat en bosui  Wanneer de nacho’s klaar zijn schep je een klein schepje van het crème fraîche mengsel op het chipje.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie