Wat is dit toch een ongelooflijk lekkere spread. Heerlijk op een toastje, stokbroodje, of op een smikkelbroodje mee naar het werk.
Dit recept maak ik eigenlijk veel te weinig. Fabian had het zelfs nog nooit gegeten! Echt zonde want het is super lekker. En heel erg snel klaar, dat is ook wel zo fijn. Ik had hem gemaakt voor op een stokbroodje bij de soep. En voor op een toastje op de zondagmiddag. En om op m’n brood mee te nemen naar mijn werk.. Haha ik kan er geen genoeg van krijgen, heerlijk!
Dit heb je nodig voor een schaaltje:
175 gr notenmix
30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
6 el olijfolie
2 tl tijm
Zo maak je het:
Rooster de noten in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Laat helemaal afkoelen.
Doe de noten in de keukenmachine en maal samen met de Parmezaan en de tijm fijn. Voeg de olijfolie toe en maal door. Niet smeerbaar genoeg? Voeg dan extra olie toe totdat het een mooi smeersel is. Als je het pittiger wilt kan je gerust wat extra kaas of tijm toevoegen.
No Comments