Omelet wrap gevuld met avocado en kip

24 januari 2016

Eiwrap geitenkaas

Hallo gezonde meeneem lunch!

Hallo allemaal! Ik ben niet erg aanwezig afgelopen weken, sorry daarvoor. Ik ben veel te druk met andere dingen dan koken. Ik probeer weer 2x per week naar de sportschool te gaan, op woensdag tennis ik, en ik probeer het huis wat netter te krijgen. Of beter gezegd, ik heb een soort opruimwoede en heb bijna elke dag zin om wat aan te pakken. Zo hebben we dit weekend éindelijk een mooie kast gekocht voor al mijn servies. En dat was echt nodig want er slingerde echt overal borden en kommen. De stapels borden beneden in de keuken begonnen ook gevaarlijk te wiebelen dus het was echt wel tijd om actie te ondernemen zeg maar. Het voelt super lekker dat we dat nu allemaal opgeruimd hebben, heerlijk!

Het is trouwens niet zo dat ik helemaal niet gekookt heb afgelopen weken. Afgelopen donderdag heb ik een hele high tea voorbereid (recepten volgend nog, vooral de noten plaatkoek en gezouten karamel en noten brownie waren top!) voor 11 dames en vandaag heb ik worsten gemaakt. Eindelijk zijn de worsten gelukt! Tenminste, ze zitten gemalen en wel in hun jasje. Ik moet ze nog bakken maar dat gaat vast wel goed. We hebben mosterd-bier worsten gemaakt. Het recept hiervoor leerden we tijdens de worsten workshop van Meneer Wateetons. Super lekker dus ik ben blij dat ze nu ook gelukt zijn.

Maar goed, al met al dus druk met andere dingen dan mijn blog. Vanaf februari probeer ik het weer actiever op te gaan pakken, want ik heb er eigenlijk veel te veel plezier in. Hopelijk vinden jullie het niet erg dat het even iets rustiger is.

Maar he, ik heb dus toch nog wel iets gemaakt om over te schrijven. Jullie weten dat ik op de gezonde tour ben (oke, afgelopen week was niet echt een beste week..) en daar hoort ook een gezonde lunch bij. Ik vind dat soms best lastig, want je moet alles meeslepen en daar heb ik soms helemaal geen zin in. Deze omelet wraps zijn daarom echt een uitkomst! In een paar minuutjes heb je je gezonde wrap, je belegd hem met gezonde dingen die jij lekker vindt en hup je lunch is klaar. Super fijn en vooral errug lekker en gezond!

 

Dit heb je nodig voor 1 wrap:

2 eieren

1/2 gerookte kipfilet, in plakjes

1/2 avocado, in plakjes

2 plakjes zachte geitenkaas (je weet wel, uit zo’n pakje waarin 6 van die kleine rondjes zitten)

stuk of 6 snoeptomaatjes, doormidden

 

Zo maak je het:

Verwarm een koekenpan met wat olie. Doe de 2 eieren in een glas met wat peper en zout en kluts het even goed door elkaar. Giet je ei in de pan en wals de pan even rond zodat je een heel dun rond ei krijgt, eigenlijk een beetje zoals een flensje. Bak 2  tot 3 minuten aan een kant en draai dan om. Bak nogmaals 2 tot 3 minuten. Leg je ei op de snijdplank en beleg in het midden met de avocado, kip en tomaatjes. Bestrooi met de geitenkaas en wat peper en zout. Rol de wrap zo strak mogelijk op en hup, klaar is je gezonde lunch!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Tosti met banaan, chocopasta & pinda - Cuisinevansabine.nl 3 juli 2016 at 11:37

    […] Omelet wrap gevuld met avocado en kip […]

  • Reply Dit is waarom je elke dag een avocado zou moeten eten - Bedrock 28 maart 2019 at 12:36

    […] je dus niet bang van wordt. Slaan de avocado cravings inmiddels toe? Probeer eens deze heerlijke omelet wrap met avocado en kip of deze 5 variaties op guacamole met als basis twee […]

  • Reply Elke dag een avocado eten: ja of nee? Wij leggen het uit 22 juni 2020 at 04:01

    […] je dus niet bang van wordt. Slaan de avocado cravings inmiddels toe? Probeer eens deze heerlijke omelet wrap met avocado en kip of deze 5 variaties op guacamole met als basis twee […]

  • Geef een reactie