Ontbijtcake van havermout & spelt

24 juli 2016

 

Ontbijtcakeje2Een heerlijk verwenontbijtje met banaan en rode vruchten.

Hallo allemaal! Met deze ontbijtcake van havermout, spelt, banaan en rode vruchten vier ik mijn terugkeer in bloggersland. Na 3 weken van afwezigheid door drukte en door een week koken op een kinderkamp (90 kids en 20 man leiding) begon het weer te kriebelen. Ik heb dit weekend verschillende lekkere gerechten voor jullie gemaakt en heb zin om ze weer met jullie te gaan delen.

Doordat ik de afgelopen tijd erg druk ben geweest heb ik minder op mijn eten gelet en niet gesport. Resultaat: de kilo’s waar ik zó hard voor gewerkt had zijn weer terug. Zucht. Vanaf morgen is het weer over met de pret en zal ik weer hard aan de bak moeten. In september gaan we namelijk naar Cuba (vet he!!) en dan wil ik natuurlijk wel in een bikini kunnen rondlopen. Op dit moment ben ik echter totaal niet bikiniproof dus aankomende weken gaan we knallen om dat wel weer te bereiken.

Om deze zondag toch een beetje goed te beginnen voordat we alle lekkere restjes op gaan eten maakte ik een gezonde ontbijtcake. Niet laag in calorieën, maar wel vol goede voedingsstoffen. Normaal maak je een cake op basis van boter en suiker, maar dat komt hier niet aan de pas. Als zoetmakers gebruik ik banaan en een beetje honing. Dat is echt ruim voldoende! Verder zit er havermout en spelt in wat lang in je lichaam blijft en je dus lange tijd een verzadigd gevoel geeft. Fijn! Door het aantal calorieën valt deze ontbijtcake toch meer onder de noemer verwenontbijtjes onder de gezonde recepten. Want verwennen is het zeker, lekker!

Dit recept (1 persoon) bevat 455 calorieën waarvan 71% koolhydraten, 16% vetten en 13% eiwitten.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 rijpe bananen

2 eieren

50 gr havermout

50 gr speltbloem

1 tl bakpoeder

1 tl vanille extract

1 el honing

70 gr bosvruchten (vriezer is prima)

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de banaan fijn in een bakje. Voeg behalve de bosvruchten alle ingrediënten toe en roer samen met wat zout goed door tot een mooi beslag. Voeg de bosvruchten toe en roer nog eens door.

Vet 2 kleine ovenschaaltjes (ik gebruikte soufflé schaaltjes) in met wat boter. Giet je beslag er in en schuif de cakejes 30 tot 35 minuten in de oven. De bovenkant moet goud bruin zijn en het binnenste gestold.

Ontbijtcakeje3

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie