Ontzettend lekkere bbq-kipspiesen

19 juli 2014

Gemarineerde kipsate

Dit is echt overheerlijk. Echt.

Niet vaak heb ik zo’n lekkere kipspies van de bbq gehad. Saté krijg ik regelmatig, maar op deze manier had ik nog nooit een kipspies gegeten. Iedereen zat z’n vingers erbij af te likken! Het geheim van deze kip is de marinade. De marinade wordt namelijk gemaakt van bbq saus, paprikapoeder, knoflook, en houd je vast: gepureerde ontbijtspek. Door het ontbijtspek toe te voegen krijg je een super lekkere rokerige smaak. Dit samen met de andere ingrediënten maakt de kip super smakelijk en bbq achtig. Voordeel is nog dat de kip niet uren hoeft te marineren, een uurtje is voldoende.

Ik gebruikte bbq saus met honing van Remia. Dit is een aanrader, lekker zoet maar toch mooi rokerig. Ik kan niet wachten totdat de bbq weer aangaat!

 

Dit heb je nodig voor 7 spiesen:

2 kipfilet, in stukjes

4 plakken ontbijtspek

2 tenen knoflook, geperst

3 el bbq saus

1 tl gerookte paprikapoeder

 

Zo maak je het:

Pureer het ontbijtspek in de keukenmachine tot mouse. Meng dit met de knoflook, paprikapoeder en bbq saus. Doe in een schaal. Leg de stukjes kip er bij in en roer goed door. Zet een uurtje in de koelkast. Rijg dan de stukjes kip aan een stokje en leg op de bbq. Wanneer de kip ietsje gaar is bestrijk je elke kipspiesje met nog een lepel bbq saus. Na in totaal een minuut of 8 op de bbq is je kip klaar. Serveer met nog meer bbq saus!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie