Oregano, knoflook en citroen kipspiezen

26 juli 2015

Kipspies oregano

Barbecueën op de gezonde tour.

Wat een rotweer was het gisteren. Absoluut geen weer om te barbecueën.. Maar ik had alles al in huis om deze kipspiezen te maken, dus besloot uit te wijken naar het alternatief: de grillpan. Een pan die ik erg graag en vaak gebruik! Super dat je bijna geen vet nodig hebt en het geeft net even een andere smaak aan je vlees. O en zeker zo belangrijk: het vlees droogt veel minder snel uit.

Maar goed, oorspronkelijk was dit recept dus een idee voor op de bbq. Ik ben gek op barbecueën, heerlijk al die lekkere dingetjes op tafel! Nadeel is wel vaak dat je te veel en vooral ook te vet eet. Vooral de sausjes, salades en brood zorgen ervoor dat je ongemerkt aardig wat calorietjes naar binnen werkt. En ag, dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Maar zou het niet fijn zijn als je wat gerechten aan de maaltijd toevoegt die wat gezonder zijn?

Deze heerlijke kipspiezen met (hot & spicy!) oregano, knoflook citroentijm en citroenolie kan je met een gerust hart eten. Barstensvol eiwitten en laag in vet. De saus die ik erbij serveer is op basis van magere kwark en yoghurt, ook hier dus weinig vetten! He, dat eet toch net een beetje lekkerder.

Als je geen hot & spicy oregano hebt, en dat kan ik heel best begrijpen want je kan het niet in de winkel kopen, gebruik dan gewone oregano en wat extra chili vlokken. Zo krijg je toch een lekkere pittige smaak aan je kip.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

600 gr kipfilet, in blokjes gesneden

3 knoflooktenen, geperst

bos hot & spicy oregano, alleen de blaadjes (of gebruik gewone oregano, als ie maar vers is)

bos citroentijm (of gewone tijm en wat extra citroensap)

scheutje citroenolijfolie

gedroogde chilivlokken

2 grote el magere kwark

2 gr el magere yoghurt

2 el citroensap

1/2 tl honing

1 bosuitje, in kleine ringetjes

 

Zo maak je het:

Doe de kipblokjes, oregano, tijm, knoflook en chilivlokken in een kom. Voeg een scheutje citroenolijfolie, flink peper en wat zout toe en masseer het geheel goed in. Zet de kip minimaal een uurtje in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Rijg de kip aan stokjes. Verwarm de grillpan en voeg een klein scheutje olie toe. Verdeel de olie met een kwastje over de pan. Voeg de kipspiezen toe (eventueel bak je ze in delen) en bak aan alle kanten totdat ze bruin en gaar zijn. In de tussentijd meng je de kwark met de yoghurt, citroensap, honing en het bosuitje. Serveer bij de kip.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie