Wij hebben thuis geen frituur. Toch vind ik een frietje op z’n tijd best lekker. Wanneer het dan ook friet-tijd is, maken we deze smaakvolle ovenfrieten.Ook bij deze frieten maak ik weer dankbaar gebruik van mijn kruidentuintje. Wat is het toch lekker om verse rozemarijn en tijm te kunnen plukken! Zelfs nu, nu het januari is, staan deze kruiden nog en gebruik ik ze zeer regelmatig.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
4 grote vastkokende aardappels
olijfolie
een bosje rozemarijn
een bosje tijm
4 knoflooktenen in de schil
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels schoon en snijd deze in de gewenste friet maat. Wij maken ze van ongeveer 1 centimeter breed. Kook deze in ongeveer 10 minuutjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 el olijfolie. Verspreid de kruiden en de knoflooktenen over de frieten en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en schuif ongeveer 30 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn. Schud halverwege even door elkaar.
Serveer deze lekkere frieten met een pittige knoflooksaus, jammie!
No Comments