Panna cotta met rood fruit

6 april 2015

Panna Cotta coulis rood fruit

Lekker, tijd voor toetjes!

Toetjes.. Ik ben er niet zo´n ster in. Dat komt vooral omdat ik ze niet heel erg graag eet. Maken doe ik ze dan ook zelden. Maar jullie, lezers van mijn blog, zijn wél gek op toetjes. Dus vond ik dat het tijd was om er maar weer een te plaatsen.

Faab vindt het gelukkig wel leuk om toetjes te maken. Dus toen ik gister bezig was met het schrijven van het blogbericht over de croissantkrans, maakte mijn lieve vriendje een heerlijke panna cotta. Wisten jullie dat panna cotta heel erg makkelijk te maken is? Het belangrijkste is dat je het de tijd geeft om op te stijven, verder hoef je niet veel te doen. Makkelijk toch? Het is dus een perfect dessert om te serveren met een etentje, je kan namelijk alles al voorbereiden.

Wij maakten de panna cotta met frambozen en rood fruit. Gewoon uit de diepvries, lekker makkelijk. Van de zomer kan je natuurlijk ook kiezen voor vers fruit, maar dat is nu nog niet zo lekker omdat ze niet zoet zijn.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

400 ml ongeklopte slagroom

100 ml melk

2,5 blaadje gelatine

1 vanillepeul (vanillestokje), merg eruit geschraapt

60 gr frambozen, fijn gehakt

het sap van 1 citroen

250 gr rood fruit

2 el suiker

 

Zo maak je het:

Laat de gelatine in wat water weken totdat ze zacht zijn. Verwarm ondertussen de melk, room, het merg van de vanillepeul en de vanillepeul zelf. Breng tot bijna aan de kook en haal dan van het vuur. Haal de gelatine uit het water en knijp erin zodat al het water eruit gaat. Voeg toe aan de room en roer totdat de gelatine opgelost is. Laat het mengsel iets afkoelen, verwijder de vanillepeul, en voeg de frambozen toe en schenk het mengsel in glaasjes. Zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Als de panna cotta voldoende opgesteven is gaan we de coulis maken. Deze mag pas op de panna cotta als deze sterk genoeg is, anders zakt het er helemaal in. Verwarm het rood fruit samen met de suiker en citroensap in een pannetje. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes inkoken totdat je een soort grove jam hebt. Ik vind het lekker als je echt nog de vorm van het fruit proeft. Vind je dat niet lekker, haal er dan de staafmixer door en zeef je mengsel. In beide gevallen schep je de coulis op de panna cotta zodra deze klaar is. Laat afkoelen in de koelkast en serveer.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jorina 6 april 2015 at 09:13

    Heerlijk, weer eens een toetje!!!! Goed bruikbaar, ziet er mooi uit en niet moeilijk te maken!!!!

  • Reply Sabine 8 april 2015 at 10:25

    Dank! Ben benieuwd wanneer je hem gaat maken! 😉

  • Geef een reactie