Pasta met gegrilde groentensaus & pijnboompitten

25 februari 2017

Vega pasta 5

Deze veganistische pasta met gegrilde groenten is echt te lekker.

Jullie weten inmiddels dat Fabian en ik ons best doen om wat minder dierlijke producten te eten. Ik moet zeggen dat dit me tot op heden heel erg goed bevalt. Bij het onbijt mis ik mijn kwark, waar ik eigenlijk toch al niet zo gek op was, absoluut niet. En ook in de havermout vind ik de soyamelk een goede vervanger voor normale melk. Lastiger vind ik het met de lunch, omdat een beetje kaas of ei in een salade toch wel erg lekker is.

Voor de avonden is het vooral creatief nadenken. Ik vind rijst met gegrilde vega blokjes heerlijk voor het sporten (ook goed voor de eiwitten) dus dit eten we wel regelmatig. Van de week heb ik voor het eerst tofu gegeten, ik moet zeggen dat me dat niet tegenviel. Het recept moet nog even wat bijgeschaafd worden maar de smaken waren goed. Binnenkort zal ik het met jullie delen. Een van de dingen die wij verder graag eten op een plantaardige dag is deze pasta met gegrilde groentensaus. Zo simpel, en zo lekker. Ongemerkt krijg je heel veel groenten binnen, die door het grillen barstensvol smaak zitten. Doordat je verschillende groenten grilt heb je meerdere lagen aan smaak. En dat is lekker, want je voegt geen zoutig vlees toe en wilt toch graag die diepgang in smaken. De pijnboompitjes maken het echt af, laat die niet weg!

Deze paste met gegrilde groentensaus is perfect voor de doordeweekse maaltijd. Snel klaar en vooral heel makkelijk. Wel even wat snijwerk, maar het hoeft niet netjes dus dat scheelt weer. De groenten pureer ik grof met de staafmixer. Ik zeg bewust grof, want ik vind het lekker als je nog stukken groenten overhebt. Een gladde saus maakt het geheel wat te saai.

Morgen deel ik weer eens een vlees recept met jullie. Krokante kip, als het tenminste een success wordt. Een beetje variatie dus!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen (wel grote porties, maar bij ons gaat het op..):

175 gr aubergine, in blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm

100 gr courgette, in halve plakjes

1/2 gele paprika, in grove blokjes

150 gr wortel, in halve plakjes

2 tomaten, in stukken

1 ui, grof gesnipperd

3 tenen knoflook

paar takjes rozemarijn

paar takjes tijm

olijfolie

30 gr pijnboompitten

220 gr ongekookte penne

gedroogde chili vlokken

een goede balsamico

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aubergine, courgette, paprika, wortel, tomaat, ui, knoflook, rozemarijn en tijm op de bakplaat en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met flink peper en zout en hussel goed door. Schuif de bakplaat 30 minuten in de oven. Hussel tussendoor even goed door.

Bak ondertussen de pijnboompitjes aan in een droge pan. Als ze bruin worden haal je ze uit de pan en zet je ze even weg. De laatste 10 minuten van de oventijd gebruik je om de pasta volgens de verpakking beetgaar te koken. Giet af en laat even staan.

Doe alle groenten in een schaal of pan en haal de takjes kruiden eruit. Pureer de groenten met de staafmixer maar zorg dat je saus grof blijft, dus met stukken groenten. Bestrooi met wat chili vlokken en roer goed door. Meng de pasta door de saus en schep de pasta op de borden. Bedruppel de pasta met een goede balsamico naar smaak. Verdeel de pijnboompitjes erover en serveer.

Vega pasta 4

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie