Pasta met aubergine, venkel en worst

13 maart 2015

Pasta aubergine venkel

Makkelijk, snel, en enorm lekker.

Pasta’s, ik ben er gek op. We eten het elke week wel een keertje, elke keer weer anders. Worstvlees vind ik erg lekker in de pasta, het heeft net wat meer smaak dan gehakt (het is dan ook wat vetter). Fabian mocht pas weer een mooie vlees klus fotograferen waarbij we het vlees mochten houden. In de vriezer lag dus nog een mooi zakje met worstjes en ik vond het tijd deze soldaat te gaan maken.

Worstvlees vind ik erg lekker met smaken als venkel en aubergine. Het anijsachtige van de venkel combineert super met het varkensvlees! Deze smaken heb ik in deze pasta dan ook gecombineerd, samen met wat knoflook, ui, tomaat en komijn. Deze pasta is perfect voor een doordeweekse avond, want je bent echt lekker snel klaar en zet een gezonde, voedzame en lekkere maaltijd op tafel!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 bakje verse tagliatelle (of gebruik gedroogde pasta)

4 à 5 smalle worstjes, in stukken

1 aubergine, in kleine blokjes

1 rode ui, fijn gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

halve venkelknol, doormidden en in reepjes

bosje salie

1 el tomatenpuree

2 tomaten, in stukjes

1/2 tl komijnpoeder

Parmezaanse kaas, geraspt

gedroogde chili

 

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de verpakking. Indien je verse pasta gebruikt, wacht dan even met bereiden totdat je gerecht bijna klaar is! Zet wel alvast het water op.

Bak de ui samen met de salie in wat olijfolie totdat de uien glazig zijn. Voeg de worst, knoflook en komijnpoeder toe en bak totdat de worst rondom bruin is. Voeg de venkel en aubergine toe, bak een aantal minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en maal er flink wat gedroogde chili over.

Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Laat doorwarmen totdat de tomaten zacht zijn. Proef of de saus goed op smaak is en voeg anders nog wat chili, peper, zout of komijn toe. Schep de pasta op een bord, haal de salie uit de saus, en schep de de saus op de pasta. Serveer met Parmezaanse kaas.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Spaghetti met courgette, kaas en worst – LHLZ 29 april 2019 at 22:36

    […] Pasta met aubergine, venkel en worst – Cuisinevansabine.nl […]

  • Geef een reactie