Pasta met snijbiet, tomaat en spek

10 september 2015

Pasta snijbiet 2

En heel veel kruiden uit eigen tuin én spelt pasta om te testen. Lekker!

Zo, we zijn er weer. Na een fantastische vakantie in Italië zijn we nu weer thuis. Maandag pas weer aan het werk, dus nog een paar dagen lekker niksen! Morgen probeer ik mijn verslag over Modena te posten, maar nu eerst tijd voor een recept.

Gezien mijn overvolle moestuin is het weer tijd voor een snijbiet recept. Misschien moet ik weer de ‘week van’ gaan invoeren, met alle snijbiet en courgette die ik op dit moment heb had ik alle dagen kunnen vullen. Maar om jullie niet helemaal tureluurs te maken probeer ik het wat af te wisselen.

Nu ik een aantal keer snijbiet gegeten heb ga ik het steeds lekkerder vinden. Maar, zodra het iets te ver gegaard is hoef ik het niet meer. Dat vind ik echt niet lekker namelijk. Faab is sowieso al geen big fan van deze prachtige groente, al ben ik nog zo creatief. In deze hartige taart vond hij het trouwens wel lekker!

Naast bedden vol met prachtige groenten heb ik mijn voortuin helemaal vol met kruiden. Wat er in staat? Heel veel: basilicum, citroen basilicum, koriander, tijm, citroentijm, salie, peterselie, citroenmelisse, rozemarijn, selderij, 5 soorten munt, komkommerkruid, Indische kers, oregano, hot & spicy oregano, venkel, zoethoutgras, bieslook.. En dan vergeet ik vast nog wel wat. Ook dit groeit als een malle, tijd dus om ook hier te plukken!

Ik kreeg twee soorten speltpasta van Grand’Italia opgestuurd om te testen. Dat leek me super combineren met dat wat in mijn tuintje stond te groeien. Ik was erg benieuwd naar de pasta, zou het lijken op normale? De kleur was in ieder geval een stuk donkerder. Ik moet zeggen, ik vind het echt best wel lekkere pasta. Speltpasta bevat veel meer voedingsstoffen dan normale pasta. Zo zitten er meer eiwitten in dan in de normale tarwe variant. Zie, dat vind ik prettig! Qua smaak vind ik de speltpasta wat nootachtiger, er zit meer smaak aan. De textuur is ook anders, een beetje steviger en korreliger. ‘Kenners’ zeggen dat de speltpasta een lichtere pasta is dan de normale, maar ik ben het daar niet echt mee eens. Ik vind dat je van deze pasta eerder verzadigd bent. Ik vind het een lekkere pasta, en ga hem zeker vaker eten. Maar de normale pasta laat ik zeker niet staan!Speltpasta´s

Terug naar de snijbiet. Ik combineerde deze met tomaat, groente, spek en veel kruiden. Dit wat super lekker, maar vervang gerust wat kruiden mocht je toevallig iets anders in huis hebben! Breng het gerecht wel goed op smaak, want dat maakt het helemaal af. Ik vind het echt een super lekkere pasta, en als Faab er niet zo gek op is, dan eet ik het wel wanneer we eters krijgen!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

pasta (ik gebruikte spelt) naar smaak

grote ui, gesnipperd

60 gr spekjes

3 tenen knoflook, geperst

2 takjes rozemarijn

2 blaadjes salie

bosje citroentijm

4 tomaten, in stukjes

1/3 courgette, in halve plakjes

10 snijbietbladeren, het blad van de nerf en steel verwijderd (wel alles bewaren)

1 tl venkelpoeder

1/2 tl komijnpoeder

1 tl sambal

beetje Parmezaan, geraspt

 

Zo maak je het:

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Bak het spek samen met de ui, knoflook en alle kruiden. Snijd de stelen van de snijbiet in stukjes en voeg samen met de courgette toe. Bak even mee. Voeg nu de tomaten en de sambal toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en schep op het bord. Snijd de snijbietbladeren in stukken en voeg toe aan de saus. Laat heel kort meewarmen (1/2 minuutje ofzo) en schep dan de saus op de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas.

 

Snijbiet

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie