Pasta met venkel

26 april 2020

Doe mij nog maar een bordje.

Even getwijfeld heb ik: ga ik recepten uit kookboeken met jullie delen? Eerst dacht ik van niet, want dan kan je net zo goed het kookboek kopen. Maar sommige recepten vind ik zo fijn en lekker en maak ik zo graag, waarom dan niet met jullie delen? Het gebeurt trouwens zelden dat ik niets verander aan een recept. Er is altijd wel iets dat beter kan. Hebben jullie dat ook?

Trouwens over kookboeken gesproken, ik heb er veel maar kook er weinig uit. Denk dat dat wel herkenbaar is. Ik blader en lees er overigens wel heel graag in! Maar er is een wonder gebeurd, want er is een kookboek waar ik al 15 (!!!!!) recepten uit gekookt heb. Een wereldwonder. En nog steeds enthousiast om nieuwe gerechten hieruit te proberen, want tot nu toe is alles een succes. Het recept voor deze pasta met venkel komt hier ook uit. Fabian is de gene die het kookt bij ons: alle credits dus ook voor hem. Dit keer deed ik niets anders dan beetje stylen! Het kookboek waar ik het over heb is het boek Veggie! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Wellicht heb je van het grote boek Veg! gehoord, Veggie! is de kleine variant met de beste recepten daaruit. Dikke tip voor iedereen die graag meer vega wil eten maar het wel simpel wil houden.

Maar pasta met venkel dus. Wat is daar aan zou je denken. Deze pasta is dus echt super romig en smaakvol. Lekker wat crème fraîche, Parmezaan, en gekarameliseerde venkel. O en geslonken rucola, had ik zelf nog nooit geprobeerd maar vond ik erg lekker. Nou, proberen maar! Doen hoor!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 grote venkelknol, in dunne repen

1 teen knoflook, in dunne plakjes

150 gr verse tagliatelle

3 flinke handen rucola

schil van 1 (bio) citroen, geraspt

3 el crème fraîche

stukje Parmezaan, geraspt

 

Zo maak je het:

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de venkel en knoflook, een minuut of 10. Beide worden zacht en gaar, ze gaan iets karameliseren. Kook in de tussentijd de pasta in gezouten water volgens de verpakking beetgaar.

Doe de rucola bij de venkel en roer totdat deze geslonken is. Voeg dan de citroenschil en crème fraîche toe. Maal er peper en zout naar smaak over en roer totdat de crème fraîche mooi door de pasta gemengd is.

Voeg de pasta toe, schep op en rasp er Parmezaan naar smaak overheen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Vegeree - Cuisinevansabine.nl 17 mei 2020 at 14:44

    […] ik al dat ik wat recepten uit mijn nieuwe favo kookboek ga delen. Zo deelde ik 2 weken terug al de pasta met venkel (een echte favoriet hier in huis!) en heb ik vandaag een ander lekker vega recept voor jullie. Ook […]

  • Reply tadalafil 24 december 2023 at 00:47

    tadalafil

    tadalafil

  • Geef een reactie