Pepernoten met witte chocolade en cacao

15 november 2014

Pepernoten chocola

Yes Sinterklaas is bijna in het land!

Het is toch wel een van mijn favoriete feesten van het jaar: Sinterklaas. Wij vieren het thuis altijd met alles er op en er aan. De mooiste surprises, lange gedichten, veel cadeautjes en natuurlijk veel lekkers. Vandaag komt de beste man alweer aan in Nederland, dus leek het me de hoogste tijd om een recept voor pepernoten erop te zetten.

Dit recept heb ik even geleend van de Allerhande. Ik had het al eens eerder gemaakt, en het was echt heel erg lekker. Vandaar dat ik het graag met jullie deel. Mijn liefste assistent Fabian heeft ze gemaakt, dus alle credits dit keer voor hem. Hij heeft ze zo lekker gemaakt dat de halve schaal al leeg is (en dat terwijl we ze gister gemaakt hebben..). Dit recept geeft ongeveer 2 bakplaten vol. Mocht je tijdens het kneden van het deeg geen mooie bol krijgen omdat het niet goed plakt, voeg dan wat extra melk of boter bij, dan gaat het veel beter.

 

Dit heb je nodig voor heel veel pepernoten:

250 gr zelfrijzend bakmeel

150 gr donkere basterdsuiker

20 gr koek/speculaaskruiden

100 gr koude boter

3 el melk

100 gr witte chocolade

2 el cacao

 

Zo maak je het:

Meng het meel, suiker en koekkruiden in een schaal door elkaar. Voeg ook een snufje zout toe. Snijd dan de koude boter erdoor, kneed het, en voeg als laatst de melk toe. Kneed het tot een mooi samenhangend deeg en zet minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine platte bolletjes van het deeg. Waarschijnlijk wordt het zoveel dat je ze in twee keer moet bakken. Zet de pepernoten ongeveer 12 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Smelt de chocolade au bain marie. Dip een kant van de pepernoot in de chocolade en daarna in het cacaopoeder. Laat de chocolade hard worden voordat je ze in een schaaltje doet, ander wordt het zo’n bende. Lekker!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie