Pepernotenijs

26 november 2014

Pepernotenijs

Hemels.

Mensen zeggen wel eens: Fabian, wat heb jij toch een mazzel. Elke keer die lekkere dingetjes eten voor het blog, je hebt het maar zwaar. Maar! Wat niemand weet is dat ik ook regelmatig lekkers krijg voorgeschoteld. Faab maakt namelijk heerlijk ijs, zo vers uit de ijsmachine. Wat trouwens echt het slimste cadeau ooit geweest is, ik kan het jullie allemaal aanraden dit voor je partner te kopen ­čśë

Dit pepernotenijs is denk ik wel het lekkerste ijs dat Faab gemaakt heeft. Super zacht en romig. Het recept hebben we niet zelf verzonnen hoor, dat komt uit het super leuke kookboek Ijs, recepten van ijssalon Roberto Gelato. Hier staan erg leuke recepten in, die ik graag met jullie deel. Binnenkort meer ijsrecepten! (hint hint, hopelijk leest Fabian mijn berichten net zo trouw als dat ie zegt…)

 

Dit heb je nodig voor een bak ijs:

17 gr dextrose (eventueel vervangen door suiker. Dextrose verkopen ze bij natuurwinkels zoals de EkoPlaza)

105 gr suiker

350 gr room

150 gr volle melk

3 eidooiers, loskloppen

250 gr pepernoten

 

Zo maak je het:

Los de suiker en dextrose op in de room. Verwarm de room eventueel licht om de suiker beter te laten oplossen. Roer goed door. Schenk de melk erbij en meng het losgeklopte eigeel erdoor. Maal 200 gr pepernoten helemaal fijn in de keukenmachine. De overige 50 gr maal je iets grover. Meng beide pepernootkruimels met de andere ingredi├źnten. Zet de schaal minimaal een nacht in de koelkast.

De volgende dag kan je het ijs draaien en verder laten bevriezen in de vriezer. Serveer met wat extra pepernoten en wat slagroom.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie