Pittig gewokte broccoli en biefstuk met cashewnoten

16 maart 2014

IMG_4302

Nog een gerecht met veel vitamine B. Veel smaak, pittig, weinig koolhydraten en het helpt ook nog eens tegen stress!

Goed, we maken allemaal wel eens een foutje. Ik was van plan een recept te maken met vitamine D, maar blijkbaar heb ik op google een B ingedrukt. En ja, hier kwamen noten, broccoli en biefstuk erg goed uit! Dus bij deze gewoon nog een recept met vitamine B. Want ag, hoe meer anti-stress vitamientjes de beter het is toch? Kijk hier voor een ander recept met veel vitamine B.

Bij dit recept van Tom heb ik geen noodles of iets dergelijks toegevoegd. Deze bevatten namelijk veel koolhydraten. Kan of wil je deze echt niet overslaan? Kook er dan wat noodles bij, iets meer calorietjes maar is wel erg lekker.

Had ik trouwens al verteld dat Tom officieel begonnen is? Inmiddels is de naam van zijn bedrijf ook bekend: TomFit. Ben je dus op zoek naar een personal trainer die je fitter, gezonder, sterker en slanker maakt dan ben je hier aan het juiste adres. Tom helpt je graag om ook TomFit te worden, meld je dus snel aan. Van harte Tom en veel succes!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

500 gr broccoli, in roosjes

2 biefstukken, in stukjes

1 kleine rode ui, gesnipperd

1/3 rode peper, fijn gesneden

2 tenen knoflook, geperst

2 handjes cashewnoten, grof gehakt en geroosterd

2 el sojasaus

 

Zo maak je het:

Blancheer de broccoli in een paar minuten beetgaar. Giet af en zet even aan de kant. Bak de uien samen met de knoflook en de rode peper totdat de uien glazig zijn. Voeg de biefstuk toe en bak totdat de biefstuk rondom bruin gekleurd is. Hij mag vanbinnen nog best rood zijn! Voeg de broccoli en de sojasaus toe. Verwarm even mee. Schep in een kom en bestrooi met de cashewnoten.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie